Výjazd od parkoviska pri pošte

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Paťo 29. mája 2018

Chcem sa opýtať, či sa bude mesto zaoberať už niekoľko rokov trvajúceho problému spadnutého kanála pri výjazde od parkoviska pri Hlavnej pošte. Nie len spomínaný kanál, ale predovšetkým aj diery v jeho okolí spôsobujú nebezpečné situácie vodičom autobusov, ktorí idú na zastávku MHD a tiež aj vodičom osobných áut smerujúcich od "veľkej" križovatky smerom na sídlisko Západ. V neposlednom rade by som tiež chcel upozorniť aj dopravnú políciu na fakt, že križovatka v tomto mieste je pre autá vychádzajúce z parkoviska úplne neprehľadná, čo spôsobujú chodci stojaci na prechode, hrúbka kmeňa stromu nachádzajúceho sa vedľa chodníka a živého plota, ktorý absolútne zamedzuje vo výhľade na autá prichádzajúce z ľava. Aké kroky mieni mesto v spolupráci s políciu vykonať na tejto križovatke ? Ďakujem.

30. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Vysprávky výjazdu od parkoviska, resp. Slov. pošty (Ul. Straku) zrealizujeme v rámci opráv výtlkov. Hlavná cesta - Štefánikovo námestie je v správe SC KSK, resp. kanalizačný poklop zrejme patrí vodárenskej spoločnosti. V prípade defektov na ich zariadeniach odstránenie musia zabezpečiť vlastníci. Výtlky na autobusových odstavných pruhoch zabezpečí mesto. Výšku živého plota prehodnotíme.

Ing. Peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy MsÚZ
09. jún 2018

Paťo

Ďakujem Vám za odpoveď no vôbec som sa nedozvedel, ako bude riešená neprehľadnosť tejto križovatky v súvislosti s chodcami a hrubým kmeňom stromu. Je síce milé ostrihať živý plot, ktorý je pri ceste avšak to nerieši nebezpečnú situáciu. Dúfam, že mesto v tejto súvislosti vyvinie oveľa kreatívnejšie nápady a hlavne bude svojim konaním apelovať na SC KSK a majiteľa kanalizácie pri odstránení havarijného stavu. Myslím si, že inak mnohí vodiči denne parkujúci na parkovisku pri Hlavnej pošte rado zašle mestu účet za opravu svojich pokazených podvozkov.
15. jún 2018

Odpoveď samosprávy

V súčasnosti prebieha rekonštrukcia vodovodného potrubia v danom úseku. Podľa "neoficiálnych" informácií by sa mala logicky upraviť aj predmetná vodovodná šachta. Vysprávky realizujeme v tomto období na miestnych komunikáciách.

Ing. peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy
19. jún 2018

Odpoveď samosprávy


Dobrý deň. V aktuálnom období prebieha rozsiahla rekonštrukcia ciest a veríme, že v rámci tejto rekonštrukcie vznikne priestor zaoberať sa aj cestou v blízkosti pošty. Prvá časť Vašej otázky sa tak týka predovšetkým správcu komunikácie. Čo sa týka prehľadnosti križovatky, najmä pri výjazde z parkoviska od pošty, Okresný dopravný inšpektorát vyzve správcu komunikácie, t. j. mesto Spišská Nová Ves k spolupráci, spoločne vykonáme obhliadku miesta a navrhneme vhodné opatrenia podľa zistení na mieste, napríklad osadenie dopravného zrkadla, alebo úpravu mestskej zelene a pri obhliadke upozorníme správcu cesty aj na nutnosť opravy kanálov a povrchu vozovky v blízkosti zastávky MHD. Ďakujeme Vám za Váš podnet.





plk. JUDr. Jaroslav Dulík
riaditeľ
OR PZ Spišská Nová Ves
16. august 2018

Odpoveď samosprávy

Podnet je vyriešený

[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania