Bojisko N. Huta

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Tono 18. augusta 2018

V lese vedľa cyklotrasy Ferčekovce - N.Huta si chalani hrajú na vojakov. Chodíme tadiaľ pravidelne s deťmi na bicykloch a bojíme sa, lebo tam chodia do zákazu vjazdu na autách. Okrem toho robia z lesa smetisko - doniesli tam stavebný materiál a staré pneumatiky. To asi do hory nepatrí. Mohol to niekto nepovoliť? Som zvedavý, kto to po prázdninách uprace.

22. august 2018

Odpoveď samosprávy

O uvedených aktivitách v časti ,,za sádrovkou,, v Novoveskej Hute viem, nakoľko za mnou boli rodičia skupiny chlapcov zo Spišskej Novej Vsi a niektorí aj priamo z Novoveskej Huty so žiadosťou či by Lesy mesta SNV neumožnili chlapcom sa hrať v lese na teréne cca 1 ha. Chlapci sa venujú airsoftu, je to hra na vojakov, kde sa používajú repliky zbraní s plastovými guľkami. Dôvodili to tým, že pri tejto hre chlapcov odvedú od drogovania, pitia alkoholu, fajčenia a iných neduhov a veď predsa les využívajú aj turisti, cyklisti, bežci, bežkári a v neposlednom rade aj zberatelia lesných plodov. Pri tejto hre asistuje aj niekoľko dospelých. Dohodlo sa že les budú chlapci využívať na túto voľnočasovú aktivitu iba dočasne, a to do 1. 10. 2018, potom všetky predmety (pneumatiky a iné), ktoré si prinesú ako krytie pri hre odpracú a vyčistia celé okolie.



Ing. Marek Burík, vedúci Polesia Novoveská Huta
25. august 2018

Tono

Ďakujem za rýchlu reakciu. Som rád, že o tom vedia rodičia aj správca lesa a dúfam, že na chalanov pri upratovaní dozrú. Tak im už iba vysvetlite, že ak idú do lesa za hrou, auto nech zaparkujú pred rampou ako všetci slušní turisti, cyklisti, bežci a zberatelia lesných plodov. Veď od rampy je to iba pár krokov. Ešte raz, ďakujem za informáciu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania