Nadmerný hluk a problém s parkovaním

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Michal 27. augusta 2018

Na sidl. Vychod uz je neunosne byvat (strasny hluk od reduty aj po 22,00) - spissky trh, tie ozranske akcie, ozranske kino). Robim dvanastky a nespat kvoli akciam, ktore robi mesto aj 4 dni je uz aj na kona vela. Parkuju na vychode same cudzie auta a ja unaveny z prace kde mam zaparkovat ? Nemozete smerovat tie ozran festy na letisko ? Ved to uz je nenormalne co sa tam deje. V meste ziju aj ludia ktory pracuju a dost tazko. A na tyzden ze zas ma byt odstavka mesta kvoli remeselnym trhom. Zase sa nevyspim ? Ved pridte sa pozriet co sa deje po 22,00 pri redute do rana aj do 4,00. (bez obrazku)

02. september 2018

Michal

Od 30.8 - 2.9. prebiehaly remeselne trhy. Doprava bola odklonena cez sidl. Vyychod a Kocelovu ulicu. Nieco strasne. A rev hudby do neskorych vecernych hodin. To az tak nahlas to musia hrat ? Ved na tych trhoch neboo pocut vlastneho slova. A pijani vystrajali veslelo dalej do rana.
Skuste sa fakt na to pozriet aj z pohladu nasho - pracujuceho cloveka. Na sidliska by mali mat zakazy vjazdu urcite cudzie znacky, mali by mat tam vjazd len ludia co tam byvaju, a doprava mala byt odklonena na oruh mesta a nie cez sintru. Najlepsie je akcie smerovat ako to bolo niekedy - letisko.
13. september 2018

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za Vašu pripomienku. S takýmto názorom sa stretávame veľmi ojedinele. Vedenie mesta ako aj kultúrne inštitúcie sa snažia, aby mesto bolo zaujímavé z pohľadu cestovného ruchu aj prostredníctvom rôznych kultúrnych programov konaných či už na verejnosti alebo v kultúrnych inštitúciách. K tomu nepochybne patria aj letné kultúrne akcie. Väčšina akcií je krátkodobá, nie 4-dňová, ako uvádzate, tou je iba Spišský trh. Samozrejme, že táto akcia má svojich priaznivcov i odporcov. No väčšina z nich patrí práve k prvej skupine. O jeho popularite svedčí aj to, že si ho Spišskonovovešťania vybrali ako jeden z divov mesta. Ostatné akcie sú krátkodobé - nedeľné promenádne koncerty a predstavenia v popoludňajších hodinách sú v trvaní max 2 hodín, sobotné večerné kino taktiež maximálne v trvaní 2 hodín. Alkohol sa počas týchto akcií na verejnosti nepodáva - s výnimkou piva počas Bažant kinematografu. Ostatné akcie sú v trvaní 2 dní - z toho piatok a sobota - čiže sú vyberané na večery, kde väčšina obyvateľstva má druhý deň ráno pracovné voľno. Presunutie týchto akcií na letisko nepovažujeme za vhodné z viacerých dôvodov. Bývanie v centre mesta prináša aj takéto vedľajšie účinky, ktoré samozrejme nemusia vyhovovať všetkým. V centre mesta sa nachádza množstvo prevádzok, kde sa podáva alkohol, to s konaním kultúrnych akcií nemá nič spoločné. V prípade rušenia nočného pokoja osobami v podnapitom stave je potrebné kontaktovať hliadku mestskej polície na bezplatnom tel. čísle 159.

Ing. Andrea Jančíková
vedúca kancelárie primátora

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania