Parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Marek 30. augusta 2018

Dobrý deň prajem,
chcel by som sa obrátiť s prosbou o pomoc na kompetentných pre značenie parkovacích miest na Gaštanovej ulici. Každý jeden deň - každý a jeden, vrátane víkendov, je nesprávnym parkovaním viacerých vozidiel zabratých aj niekoľko voľných parkovacích miest. Môj zámer nie je poučovať vodičov, aj preto, že mnohí určite neparkujú takto zámerne, aj keď sú aj takí, ktorí parkujú doslova arogantne, ale vyriešiť tento každodenný problém. Prosím naliehavo o vyriešenie aspoň jednoduchým značením čiar, alebo ich naznačením, aby sa predišlo tomu, že jednoducho nemáte kde zaparkovať - o večerných hodinách ani nehovorím, žiaľ iba preto, že to mnohí postavia cez dve parkovacie miesta, a stoja tam takto aj viac dní. Alebo je potrebné prizývať zakaždým MP? Ďakujem za odpoveď.

30. august 2018

Erika

Tento problém neni len na sídlisku Tarča ale asi na každom sídlisku
31. august 2018

Paťo

Pridávam sa k tejto sťažnosti. Taktiež je v tomto smere zanedbaná aj novo-zrekonštruovaná Banícka ulica. Je pekné a bolo to potrebné dať nový asfaltový koberec, avšak reálne sa počet parkovacích miest navýši iba tým, že sa nastriekajú vodorovné čiary.

Tiež by som uvažoval nad osadením značky "obytná zóna" na začiatku ulice, pretože niektorí občania si spravili z nového asfaltu okruh F1.
02. september 2018

Michal

No to iste je aj na sidl. vychod. Vsade by mali byt znacene miesta, lebo uz arogancia tych zamoznych nema hranic. Najlepsie by bolo keby mala kazda rodin 1 znamku s ktorou by parkovala, a druhu ak ma dalsie auto nech si zaplati nie ? Ked ma na viac aut ...
27. september 2018

Marek

Dobrý deň,
k danej problematike, ktorá stále pretrváva, sa nikto z mesta ani len nevyjadril.
Prosím kompetentných o schodné riešenie - keďže to najjednoduchšie riešenie, t.j. , aby každý parkoval tolerantne a normálne nefunguje, navrhujem druhé najjednoduchšie - namaľovanie čiar.
Ďakujem.
25. október 2018

Odpoveď samosprávy

Je nám ľúto, ale v tomto roku už nemáme finančný priestor na vodorovné značenie parkovísk. V rámci obnovy vodorovného značenia sme schopní udržiavať dopravné značenie ciest, autobusových zastávok, občasne zákazy státia a zastavenia, teda dopravne dôležité značenie. Bez navýšenia rozpočtu v tejto kapitole zatiaľ nedokážeme zabezpečiť značenie parkovacích boxov na sídliskách.

Ing. Peter Susa
vdúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ

25. október 2018

Marek

Ďakujem za odpoveď p. Ing. Susa, ktorá prišla hoci po dlhých týždňoch čakania, ale predsa. Avšak - ak si prečítam hneď prvú vetu, tak sa pýtam - na budúci rok finančný priestor mať budete? Viem, aká je odpoveď - že momentálne nie je nič také naplánované, a že je potrebné to riešiť, navrhnúť, rokovať, a navýšiť rozpočet na túto záležitosť, atď., atď., ale presne toto mi v odpovedi chýba - že sa tým mesto SKUTOČNE ZAČNE ZAOBERAŤ a zároveň kedy - pretože odpovede bez riešenia neprinesú nikdy žiadne riešenie, a žiaľ z vašej odpovede sa nečrtá naozaj žiadne riešenie - verím, že iba zatiaľ. Ďakujem pekne.
24. apríl 2019

Marek

Dobrý deň, na foto je aktuálne zachytená situácia z 24.4. od 12.00 a stále trvá. Je normálne aby jedno auto zaberalo dve parkovacie miesta a vy nemáte pritom kde zaparkovať?! Deje sa to každý jeden deň! Ide pritom o mnohých vodičov a nie len na tejto ulici. Naliehavo opäť žiadam, aby mesto pristúpilo zodpovedne k danej záležitosti a daný dlhodobý a narastajúci problém už začalo riešiť.
Pokiaľ mesto nemá kompetenciu prehovoriť do duše obyvateľom, či správcom, nech to rieši normálnym spôsobom a to nástrekom parkovacích čiar, resp. aspoň ich náznakom.
Minulý rok som dostal odpoveď o vyčerpaní f. prostriedkov na 2018. Pýtal som sa kedy sa rozpočet navýši - odpoveď neprišla. Je apríl 2019 !!! a pýtam sa teda, prišlo k navýšeniu rozpočtu v tomto roku? A kedy sa to vyrieši?
28. máj 2019

Marek

Arogancia mestkej moci.
Aj takto sa dá nazvať aktuálny postoj kompetentných k tejto záležitosti . . .! Mesiace plynú a žiadna reakcia!
10. september 2019

Marek

Dobrý deň,
posledná odpoveď samosprávy je z 25. októbra 2018!
Kedy a ako sa tento trvajúci stav vyrieši?
ďakujem
13. september 2019

Anna Uhrová

Podnet bol opatovne zaslany samosprave,

s pozdravom,

Pavla Rachelova
[email protected]
20. september 2019

Odpoveď samosprávy

V týchto dňoch zo zostatku finančných zdrojov na údržbu vodorovného dopravného značenia zabezpečujeme značenie parkovísk na sídl. Západ, Východ. Po ich ukončení sa rozhodneme či je finančný priestor aj na značenie sídl. gen. Svobodu (Tarča). V opačnom prípade budeme pokračovať na budúci rok.

Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy
Mestský úrad Spišská Nová Ves
20. september 2019

Marek

Ďakujem za pozitívnu odpoveď a správu a hlavne za priklonenie sa k tomuto riešeniu.
Je to teda v podstate už len otázka času - či sa to zrealizuje tento, alebo budúci rok, super.
Určite to značne pomôže a vyrieši sa tým pretrvávajúce parkovanie viacerých vodičov na dvoch parkovacích miestach.
Ďakujeme
26. september 2019

Michal

Dakujeme za vyznacenie vodorovneho znacenia na sidl. Vychod. No neda mi sa opytat preco rastu ako huby po dazdi miesa pre invalidov ? Ved tam stoja take nabuchane auta. To az tak dobre si ziju s tych dochodkov ??? V nedelu ked pridem z roboty nemam ani kde auto postavit, uz som rozmyslal ze na strechu cinziaka. A panstvo samozrejme ma aj garaz a aj miesto, ktore dokonca je prazdne. Nebol zastaveny predaj parkovacich miest ? Lebo aj ja by som si zaplatil ale neviem kde. Ale nie som invalid, som bohuzial normalne pracujuci clovek. Kde si tiez kupim miesto ??? Dakujem
27. máj 2021

Marek

Dobrý deň,
v roku 2019 bolo prisľúbené značenie parkovacích miest na ulici Gaštanovej. Neudialo sa.
Problémové parkovanie pokračuje ďalej.
27. máj 2021

Marek

Značenie parkovacích miest prisľúbené v roku 2019 sa nekonalo. Je polovica roku 2021......problémové parkovanie pokračuje.....
28. máj 2021

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
10. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
s realizáciou parkovacích boxov na sídliskách sa začalo minulý rok. Nie je vo finančných možnostiach mesta aby okrem základnej obnovy vodorovného značenia, t. j. priechody, stop čiary, krajnice, stredové čiary sme vedeli v jednom roku zrealizovať aj všetky sídliska v prípade parkovacích boxov. V roku 2020 bolo zrealizované značenie na sídlisku Západ a čiastočne sídlisko Východ. Pre tento rok sme začali na Ul. E. M. Šoltésovej, pokračujeme na sídlisku Východ a následne sa presunieme na sídlisko Mier alebo na Tarču. Bohužiaľ, nie všetky povrchy parkovacích miest vzhľadom na ich technický stav je možné označovať, ale je naším cieľom, aby sme či už tento alebo budúci rok zrealizovali takéto vodorovné značenie vo všetkých častiach mesta, kde to bude prípustné.

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
05. november 2022

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania