Ľudia bez domova v Spišskej Novej Vsi

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý

Táto fotografia je zo dňa 11. októbra 2018 o 10.30 hodine na Letnej ulici. Je to každodenná realita života ľudí bez domova na námestí v Spišskej Novej Vsi. Je to hanba nielen pre primátora mesta, ale najmä pre náčelníka Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi. Kamerový systém v našom meste je vraj podľa slov JUDr. Michala Komaru, PhD., funkčný. Možno je funkčný, ale asi ho nemá kto obsluhovať. V prípade jeho aktívneho používania sa nemôže stať, že ešte o 10.30 hodine spia ľudia bez domova na lavičke a občania mesta musia volať na mestskú políciu! Ak by mestskí policajti chodili aj pešo po námestí a nie sa len vyvážali v služobných autách takéto situácie by sa nestávali.
Problematika si vyžaduje funkčné a konštruktívne riešenie, pomoc.

24. október 2018

Odpoveď samosprávy

Boli prijaté dôrazné opatrenia, aby sa takéto situácie neopakovali.

JUDr. Michal Komara,PhD. náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi
24. október 2018

Martin Sykora

rovnaky problem je pri sintre na vychode a oproti v parciku :(
24. október 2018

Jozef

Ja sa tu nezastávam nikoho,nie som nijako aktívny politicky,som len obyvateľ mesta a nemám toľko "titulov".Avšak rád sa stretnem s pisateľom tohto príspevku,aby mi na konkrétnom príklade ukázal,ako chce riešiť bezdomovcov v meste na lavičke.Plán je nasledovný:1-stretnutie,2-nájsť bezdomovca na lavičke,3-názorná ukážka v praxi s praktickými radami.Môže to biť aj za prítomnosti TV Reduta,aby aj ostatný obyvatelia mesta videli,ako je to"jednoducho riešiteľné".Bezdomovci sú problém v tejto dobe v každom meste.Oni kašlú na políciu,úrady.Jednoducho nemajú čo stratiť.P.S.Nezabudnúť si doniesť:antibiotika,rukavice,respirátor,sírovú masť.
25. október 2018

PhDr. Ing. Róbert Bílek, PhD.

Povrchnosť náčelníka Mestskej polície v Spišskej Novej Vsi

Vážený pán Michal Komara, poprosil by som Vás, aby ste na môj podnet Ľudia bez domova v Spiškej Novej Vsi odpovedali fundovane a nie ako diletant. Popíšte konkrétne opatrenia, ktoré ste prijali. Ako občania tohto mesta máme na to právo. Odpovedať jednou vetou na tak závažný problém je výsledok povrchnosti a dovolím si tvrdiť až arogancie.
26. október 2018

Odpoveď samosprávy

Pešie hliadky budú permanentne denne monitorovať centrum mesta, zároveň miesta, kde sa zdržujú bezdomovci budú cez motorizované hliadky upozorňované na dodržiavanie čistoty. Sme v kontakte s úradom práce,sociálnych vecí a rodiny a hľadáme možnosti a postih aj cez dávky v hmotnej núdzi.

JUDr. Michal Komara
náčelník MsP
27. november 2022

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Odpoved samospravy je z môjho pohľadu dostačujúca, aby som pokladal podnet za vyriešený resp. riešený, lebo otázka vyriešenie ľudí bez domova je komplikovaná.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania