Nebezpečné schody

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Marek 05. novembra 2018

Dobry den,
pozyvam kompetentnych aby sa sli pozriet na dezolatny stav schodov na Lipovej ulici. Su v nebezpecnom stave. Nie je mozne po nich prejst bezpecne, nakolko su takmer rozsypane. Kocky su vo vlekom mnozstve na mnohych usekoch oddelene od profilu schodov + su ponechane na mieste, co znemoznuje casto krat obidenie, alebo prekrocenie, ajma starsim obcanom mesta.
Prosim o zabezpecenie opravy, aby si tam niekto neublizil!
Dakujem

07. november 2018

peter

Podnet na tieto schody som daval uz niekolkokrat, po kazdej zime je mnozstvo uvolnenych kociek a nie je tam ziadny problem prist k zraneniu. Preto by som ocenil, ak by mesto na tomto mieste robilo PRAVIDELNU udrzbu po kazdej zime. Nehovoriac o tom, ze v hornej casti schodiska sa stretavaju rozne skupiny, ktore si nasledne kratia cas robijanim flias na schodoch a ostava tam po nich aj kvalitny bordel. Kazdpoadne prechod schodiska patri niekedy do skupiny adrenalinovych sportov, nie chodeniu po mestskej komunikacii.
Hlavne ze pred volbami tu mame sluby na vsetko mozne a mesto nie je schopne zabezpecit udrziavanie jedneho schodiska!!!
07. november 2018

Marek

Predmetne schodisko je potrebne urobit uplne inak, nie kockami. Avsak suhlasim, minimalna zakladna bezpecna udrzba by vsak mala byt samoztejmistou.
22. november 2018

Odpoveď samosprávy

Súčasné technické riešenie s použitím prírodného kameňa (kociek) na nášľapnej hrane schodiskových stupňov nie je najvhodnejšie z hľadiska dlhodobejšej udržateľnosti. Lokálne opravy sa vykonávali v minulosti už viacnásobne.V závislosti od budúcoročného rozpočtu a stanovených priorít mestského výboru Sídl. gen. Svobodu zvážime rozsiahlejšiu rekonštrukciu vonkajšieho terénneho schodiska.

Ing. Peter Susa, vedúci odd. výstavby a dopravy

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania