Parkovanie na ulici M.Gorkeho

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Uzavretý
meno
peter 09. novembra 2018

Dobry den,

chcel by som sa opytat na situaciu ohladne parkovania v odstavnom pruhu na ulici M.Gorkeho pred vyjazdom z ulice E.M.Soltesovej. Za vyjazdom z Kalinciakovej ulice je osadena znacka zakaz zastavenia, no v odstavnom pruhu permanentne parkuju auta, niekedy v tesnej blizkosti vyjazdu zo Soltesovej aj dodavky, kedy je absolutne nulovy vyhlad na hlavnu cestu. Vtedy je potrebne vystrcit cely predok auta do cesty a ak vtedy vybehne nejake auto alebo bycikel v rychlosti, tak je havaria na svete.
Nebolo by mozne aspon v bezprostrednej blizkosti vyjazdu vyznacit zakaz parkovania aby sa dalo bezpecne vyjst na cestu?

dakujem

07. január 2019

asertivator

Neviem prečo tam nieje povolené parkovanie na tak nevyužitom priestore, keďže je všeobecné známe problém s parkovaním. Tak napríklad niekto ide sa ostrihať do zariadenie LIVIEN a nemôže tam zaparkovať, lebo p. Petrovi to vadí.
07. január 2019

peter

Vazeny asertivator, skuste vyjst z ulice E.M.Soltesovej ked 2 metre od krizovatky stoji dodavka a nemate absolutne ziaden vyhlad smerom na Kamenny obrazok. Ked vam tam niekto rozbije predok auta alebo tam zrazite pri vychadzani do vyhladu cyklistu, tak potom to bude vadit asi aj vam. Podla mna nema absolutne vyznam zakaz parkovania na celom useku od Kalinciakovej, stacilo by aby bol vyznaceny zakaz minimalne na zakonom stanovenej hranici 5 metrov od krizovatky, resp. vo vzdialenosti ktora je potrebna aspon na dostacujuci vyhlad na hlavnu cestu.
10. január 2019

Odpoveď samosprávy

Na ceste II/533 (ul. Gorkého) sú v smere od Rožňavy do centra mesta Spišská Nová Ves osadené dopravné značky B34 Zákaz zastavenia za križovatkou II/533 a ulicou Stojan a za križovatkou II/533 a Kalinčiakovou ul. z dôvodu zachovania rozhľadových pomerov križovatky. Značky boli osadené v rokoch 2008-2009 po vydaní súhlasného stanoviska ORPZ, ODI v Spišskej Novej Vsi a následne po vydaní určenia o použití trvalého dopravného značenia Obvodným úradom pre cestnú dopravu a pozemné komunikácie Spišská Nová Ves. Skoršie osadenie značiek dokazujú aj fotografie z Google maps z augusta 2014. V prípade, že dochádza k porušovaniu pravidiel cestnej premávky je potrebné obrátiť sa na Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi.

S pozdravom





Mgr. Barbara Antal Červenská

referent strediska

Stredisko Spišská Nová Ves – Tepličská cesta 9 - 052 01 Spišská Nová Ves - (Slovakia) - E-mail: [email protected]

Tel: +421-53 / 442 17 84 , www.scksk.sk
18. september 2021

Ivan

Ani po dvoch rokoch sa situácia nezmenila. Plánuje s nebezpečným parkovanim zamedzujucim výhľadom niekto niečo robiť? Či sa čaká na nehodu?

Ďakujem
20. september 2021

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný zodpovednej institucii,

Pavla Rachelová
[email protected]
29. apríl 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Jasná odpoved samospravy, ak sa porušujú pravidla je nutne volať políciu. Myslím že tento portál ma pravidlo že nezverejňuje podnety ktoré ukazujú na porušovanie cestných pravidiel.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania