Novoveská cesta-strom-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Daniela 21. januára 2019

Zdravím Vás, vedenie mesta odsúhlasilo lokalitu na výstavbu rod. domov pre pár vyvolených, zrušilo x-ročnú stavebnú uzáveru. Áno, bývalé vedenie. No zloženie MsZ sa rapídne nezmenilo, bývalý primátor má naďalej závažné slovo, preto sa pýtam - Necháte v tejto lokalite nejaké stromy? Alebo padnú všetky, kvôli príjazdovej ceste a parkovisku pre pár áut? A čo voda, stekajúca z lesov? Tá má skončiť v pivniciach rod. domov pod medzou?

24. január 2019

Odpoveď samosprávy

Na základe informácie z Lesov mesta prebehol na lesných pozemkoch v predmetnej lokalite výrub v objeme cca 30 m3.
Uskutočnil sa na základe individuálnych požiadaviek vlastníkov pozemkov.
Vlastníci pozemkov sa pripravujú na výstavbu rodinných domov s susedstve lesných pozemkov. Výrub sa uskutočnil z dôvodu ochrany majetku pred prípadným pádom stromu.
Lesy mesta v priebehu cca 2 rokov zrealizujú zalesňovanie a náhradnú výsadbu v zmysle platnej legislatívy a v bezpečnej odstupovej vzdialenosti od budúcej výstavby.




Ing. arch. Teodor Štubňa
vedúci oddelenia územného plánovania a stav. poriadku
24. január 2019

Daniela

Zdravím Vás, tu predsa vôbec nejde o to, či je výrub, ktorý mimochodom ešte stále pokračuje, legálny alebo nelegálny. Ide o to, že zákony žiaľ neplatia pre všetkých rovnako. Zopár vyvolených sa rozhodne postaviť si domy v ochrannom pásme lesa, vyhovie sa im. Požiadajú Lesy o odstránenie stromov, ktoré by ich mohli v budúcnosti ohroziť, vyhovie sa im. Na to poviem len jedno - veľmi smutné.
17. február 2019

Bibiána

Veru smutne, ako to je, ze cez uplatky a znamosti na uradoch sa takto veci "riesia" hlava-nehlava, priroda-nepriroda! Na stavebnom urade detto!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.