Trieda 1. mája-strom-invazívna rastlina

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Ladislav 12. februára 2019

Dobrý deň. Na to, že niektoré dreviny na sídlisku boli vysadené živelne a nevhodne sme už dávno prišli po sťažnostiach obyvateľov prišla náprava. Rozvetvené a košaté stromy boli nemilosrdne orezané, prípadne vyrezané. Dnes nám po nich zostali len atrapy s hrubým kmeňom a strapatou šticou a pne s vyčnievajúcim koreňovým systémom, ktoré vzhľadu trávnika nijak neprispievajú. Pýtam sa, nedajú sa tieto nevkusné stromy odstrániť a vysadiť okolo chodníka z oboch strán novými napr. aké máme na námestí na Letnej ulici? Časom by vznikla okolo chodníka krásna alej, ktorá tu okolo r.2005 už skoro bola.

13. február 2019

Odpoveď samosprávy

Orez dvoch stromov, ktoré sú na prvej fotografii nevykonalo mesto. Pokiaľ majú občania v priľahlom bytovom dome záujem o výrub daných stromov je potrebné vyplniť žiadosť o výrub, doručiť ju na Mestský úrad, oddelenie komunálneho servisu. Následne bude žiadosť prehodnotená tunajším okresným úradom.
Stromy, ktoré sú na fotografiách čerstvo ostrihané a vidieť pri nich konáre dalo orezať mesto. Jedná sa o lipy, ktoré boli orezané a sú pravidelne upravované, aby sme nemuseli pristúpiť k ich výrubu, nakoľko dochádzalo k zásahu konárov do cestného telesa a zároveň vytvárali tieň na bytovom dome.
Vašu žiadosť však beriem na vedomie a v priebehu roka prehodnotíme stav a opodstatnenie týchto stromov.
V prípade ďalších otázok ohľadom zelene môžete priamo kontaktovať zodpovedného zamestnanca mesta p. Neuvirth 0915 314 256.




Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Mestský úrad Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania