Hurbanova-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Jozef Hricko 08. apríla 2019
https://youtu.be/QzQ8WxcctIg https://youtu.be/lmapzS3mIEI

Dobrý deň
Takto mi parkujú na trávniku autá pod oknom že človek nemôže ani okno otvoriť lebo keď naštartujú auto tak mám plno dymu v byte a to auto neštartuje tak že sadne a ide ale nechá ho naštartované kým nevikúri cigaretu a špak ako bonus hodí na zem a to nie je prví problém ohľadom parkovania tu mali sme aj schôdu kde sme sa dohodli na určitých podmienkach ale niektorý ľudia to vôbec nerešpektujú. Ďakujem.

09. apríl 2019

peter

Dobry den, podla obrazkov to vyzera, ze sa jedna o sukromny pozemok. Pre mna je zarazajuce, ze susedia sa nevedia dohodnut navzajom a davaju tieto podnety na stranku, kde sa maju riesit problemy mesta. To sa tu uz rovno mozu davat podnety ze mate zle upratany vestibul.
09. apríl 2019

Jozef Hricko

Tento pozemok nie je súkromný ale mestký a my sme sa dohodli na určitých podmienkach ohľadom týchto vecí na schôdzi kde boli všetci členovia bytového domu a s tým súhlasili a nebol som ten kto tam parkoval takto na trávniku ani nezabral dve s troch parkovacích miest na ktorých sme sa dohodli. Toto nie je normálne ale je to spôsob určitých ľudí tu.
09. apríl 2019

Maťka Maťa

Dobrý den Pán Jozef.
Asi nebudete najlepší sused keďže to riešite takt ze píšete a pridavate fotografie na nejaku stránku a taktiež volate mestsku políciu na suseda namiesto toho aby ste to riešil normálne a komunikoval z danou osobou.Keď sa tu už tak stazujete tak ale dopiste aj to ake naprieky robíte ostatným susedom som o tom dostatočne informovaná.Môžete sa hanbiť.
09. apríl 2019

Jozef Hricko

Asi nie som najlepší sused keď si nedám skákať po hlave ale je určitá miera normálnosti a toto je už po tretí raz čo sa niečo také tu rieši a zjavne žiadne dohody platia len pre určitých ľudí s mojej strany som navrhoval rozšíriť parkovacie miesta ale problém vždy je keď treba zainvestovať tak už taký presvedčivý nie sú ale zakazovať áno ten daný sused ktorého spomínate to robí napriek a potom sa dohodnite s takou osobou zatiaľ som mal len parkovisko pod trávnikom a mohol by som veľa iných vecí tu pomenovať . A hanbiť sa nemám za čo keď porušujem nejaké zákony alebo dohody sú inštitúcie kde sa dá obrátiť a rád budem sa o týchto veciach s danými urádníkmi baviť.
12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Žiaľ, celý problém zrejme je o charaktere a ohľaduplnosti toho-ktorého človeka. Z Vášho podnetu je zrejmé, že ste sa usilovali nájsť prijateľné riešenie, ale... Mesto, ako vlastník pozemku, taktiež nemá veľa možností, ako vyriešiť vzťahové problémy a aroganciu, nakoľko nejde o verejné priestranstvo (podľa § 2b ods. 1 zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení: Verejné priestranstvo je ulica, námestie, park, trhovisko a iný priestor prístupný verejnosti bez obmedzenia, ktorý bez ohľadu na vlastnícke vzťahy slúži na všeobecné užívanie, ak osobitný zákon neustanovuje inak). V prípade, ak ide o oplotené priestranstvo/dvor, ktorý nie je prístupný verejnosti bez obmedzenia, čo je tento prípad, nie je možné ho v zmysle citovaného ustanovenia považovať za verejné priestranstvo. Mestská polícia môže riešiť/pokutovať iba porušenie príslušných predpisov na verejnom priestranstve.
V tomto prípade mesto má len zopár možností, ako predísť Vášmu problému – zakázať alebo zablokovať odstavovanie vozidiel na danom pozemku/dvore, ale to asi nie je to, čo by Vám („bytovke“) vyhovovalo. Iná možnosť, ktorá by stála za úvahu, je problém riešiť ako problém medziľudských vzťahov (obťažovanie hlukom, zápachom,...), toto sa však rieši cez štátnu správu (samospráva v tejto oblasti nemá kompetencie).



Ing. Marián Kellner
prednosta
Mestský úrad Spišská Nová Ves
12. apríl 2019

Jozef Hricko

Ďakujem Vám za odpoveď a ochotu.
S pozdravom Jozef Hricko

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania