Šestnástka-znečisťovanie-vody

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Uzavretý
meno
Juraj 12. apríla 2019

Dobry den,

Takto sa hadam nerobi jarne upratovanie na stadione? Je to velmi neesteticke a co sa tyka ekologie to neviem posudit, ked sa ale roztopi ta masa neporiadku bolo by dobre to aj pozberat a vycistit. Verim ze do buducna najdete lepsiu cestu kam z odpadom zo stadiona.

12. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň. Rád by som zareagoval na Váš podnet.
Vami odfotené kopy snehu sú z ľadovej plochy na zimnom štadióne po skončení sezóny. Preto je sfarbený do modra a červena, lebo je stiahnutá čo najväčšia vrstva ľadu spolu s čiarami.
Čo sa ekológie týka tak sa jedná o ekologicky nezávadné farby. Takými farbami totiž každoročne pripravujeme čiary na ľadovej ploche.
Taktiež musím spomenúť, že na vysypávanie snehu na breh Hornádu máme povolenie od Slovenského vodohospodárskeho podniku.
Z estetického hľadiska to možno trochu vadí, nakoľko sa nejedná o čistý sneh, ale o zafarbený sneh. Stále je to ale sneh, ktorý sa o chvíľu roztopí, tak ako sa roztopil každý jeden, ktorý sme tam vysypali v priebehu zimnej sezóny.



Ing. Vladimír Hovaňák - riaditeľ STEZ - Správa telovýchovných zariadení
12. apríl 2019

Juraj Rerko

Dobry den,

Vdaka za odpoved. Ako spominate ked sa jedna o sneh tak to nevadi nikomu. Toto jo skor masa niecoho co sa da tazko specifikovat, a ostava po tom neporiadok cez ktory nerasite ani trava. Co keby ste posledny sneh vyviezli priamo na cisticku odpadovych vod? Lebo vo vasom vyjadreni som nepostrehol ochotu to urobit lepsie do buducna.
17. apríl 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ako som spomínal v predošlej odpovedi, niet sa čoho báť, je to sneh spolu s ekologicky nezávadnou farbou.
Avšak našou snahou do budúcna bude nájsť vhodnejšie riešenie, aby to z estetického hľadiska viac nenarušovalo vzhľad danej lokality.
Príjemný deň prajem


Ing. Vladimír Hovaňák - riaditeľ STEZ - Správa telovýchovných zariadení

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania