Stanovište kontajnerov Tr.1.mája 11-21

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Ladislav 11. decembra 2013

Prosím o prehodnotenie rozloženia kontajnérov na Tr. 1mája 11-21.Pernamentný neporiadok,zatarasenie chdníka,tesné parkovanie áut, romovia, čo sa v nich každú minútu prehrabávajú a ukrývajú odpad do príľahlých kríkov, kde si kľudne vykonajú svojú potrebu.Množstvo kartónov položených vedľa kontajnérov aj keď sú prázdné.Pracovníci zotpovední za čistotu dopoludnia upracú a večer je neporiadok opäť.Na tomto mieste je veľký pohyb ľudí (nákupné centrum,reštaurácie, lekáreň, kostol a pod.) Nehovoriac o neskutočne škaredom pohľade zo stovký okien na okolí.

18. december 2013

Odpoveď samosprávy

Presun stanovíšť v meste robíme v spolupráci s príslušným MsV, ktorý to prerokuje s dotknutými občanmi a vytypuje sa nové miesto. Z našej strany je jediná požiadavka, aby k stanovišťu bol bezproblémový prístup pre zberové auta. Pri splnené tejto požiadavky s presunom nie je problém.

S pozdravom

PaedDr. Ján Olejník
vedúci oddelenia komunálneho servisu
20. február 2014

Anna Uhrová

Vyjadrenie za Mestský výbor č. 4:

Členovia MsV boli situáciu preveriť a hľadali riešenie tak, aby spĺňalo základnú podmienku, aby bol ku kontajnerom bezproblémový prístup pre zberné autá. Ak by sa kontajnery premiestnili inde, nespĺňali by základnú požiadavku a pre občanov by bolo odnášanie smeti ďaleko. Premiestnenie medzi paneláky, kde už predtým boli, nie je riešením, kontajnery by síce neboli na očiach, ale neporiadok okolo nich by oveľa väčší a zápach by bol taký, že by sa okolo nich nedalo prechádzať. Aké-také riešenie je oplotenie kontajnerov. Ak nájdu občania riešenie na iné umiestnenie kontajnerov, radi ho privítame.

MsV č. 4 – sídl. Mier
22. február 2014

laco

Aj oplotenie by čiastočne pomohlo.Usporiadať kontajnery tak, aby na separovaný odpad stali vedľa seba a na ostatný odpad, tiež vedľa seba. Oplotenie by tiež pomohlo aj v tom, že nebude blokovaný chodník a celkový dojem by navodzoval väčší poriadok. Ďalší problém, ktorý s tým súvisí, sú kríky za kontajnermi a rozkošatený strom na rohu predajne Diskotu. V tomto priestore si čo raz viac ľudí vykonáva svoju potrebu a odhadzuje sa tam množstvo malých fľaštičiek od alkoholu a pod. Ďakujem MsV č. 4 že si problém všimol a má ho snahu riešiť.
20. marec 2014

peter

a teraz kde majú ľudia chodiť so smetím? to kvôli zopár ľuďom ste dali preč tie kanvy čo používali ľudia z troch cinziakov. teraz máme chodiť "cez pol sídliska aby sme mohli vyhodiť odpad? hlavne že všetci máme platiť daň!!!
21. marec 2014

Anna Uhrová

Dobrý deň, pravdupovediac očakávali sme aj negatívne reakcie občanov, ako to už na Slovensku chodí... Kontajnery sú umiestnené po oboch koncoch hviezdice, takže je potrebné urobiť pár krokov navyše. Myslíme si, že z hľadiska tej bezpečnosti a sprejazdnenia daného priestoru tie kroky navyše stoja za to, odhliadnúc od zdravotného hľadiska :-)

S pozdravom Jozef Kačenga, predseda MsV č.4
24. marec 2014

peter

minimálne 20 rokov tam tie kontajnery ľuďom nevadili a tu zrazu si niekto zamyslel, že je to nebezpečné chodiť s odpadom cez cestu, veď je to smiešne. zopár dní na to ako tie kontajnery zmyzli, tam jedna pani tukla do auta keďže si tam každý stojí ako chce. buďte takí dobrí a dajte ich naspäť :)
24. marec 2014

Anna Uhrová

Z dôvodu protichodných názorov sme podnetu priradili status Rozhodnite. Dávame tým možnosť aj ostatným obyvateľom tejto mestskej časti, aby svojim hlasom vyjadrili svoju spokojnosť s riešením tohto podnetu.
25. marec 2014

maria

som za to aby sa tie konvy vrátili na späť, skôr by malo mesto riešiť ten prechod pre chodcov čo je tam a dať tam nejaké spaľovacie rampy, keďže je to dosť frekventované miesto a niektorí šoféri si ho mýlia s diaľnicou! ďakujem Maria
25. marec 2014

monika

tiez som sa bavila s ludmi z triedy 1. maja 21 a dokonca aj z 13tky niektori ludia hromzia kvoli tomu odstraneniu. Ludi co tie konvy najviac pouzivaju sa nikto nic nepytal a zrazu zmyzli, tiez som za, aby ste ich vratili na povodne miesto a ked nie, tak nam ich dajte rovno pred 21tku :). Mimochodom, odkedy su te kontajnery prec, niektori ludia zacali vyhadzovat smetie do toho maleho odpadkoveho kosa pred 11tkou.
02. apríl 2014

peter

tak čo mesto? kedy sa vyjadrite konečne alebo prinesiete tie kanvy naspäť? ten malý kôš pred 11kou je stále plný odpadu!
03. apríl 2014

Anna Uhrová

Dobrý deň, MsV už komentár k stanovišťu kontajnerov na Tr.1.mája aj s celkovým vyriešením prípadu dal. Je absolútne neprípustné, aby sme sa po vyriešení situácie k tomu neustále vracali na základe prejavov individuálnej nespokojnosti jedného občana... Ešte raz chcem podotknúť, že to bolo rozhodnutie jednohlasné, celého MsV a po siahodlhej diskusii so zástupcami občanov a MsÚ /kompetentných oddelení/. Osobná obhliadka členov MsV po vykonaní presunu kontajnerov nás utvrdila v tom, že riešenie bolo správne - inkriminované miesto je voľnejšie, prehľadnejšie a hlavne bezpečnejšie. Takže v tejto chvíli nevidíme žiaden dôvod na návrat kontajnerov na pôvodné miesto. Danou lokalitou sa budeme aj naďalej zaoberať a hľadať spôsoby ako zabezpečiť čo najväčší komfort a bezpečnosť obyvateľov sídliska Mier.

S pozdravom Jozef Kačenga, predseda MsV
16. apríl 2014

Peter

Mily pan Kacenga. Dal som si osobne tu namahu a presiel som si vchody 21 a 13 a opytal sa ludi, ci sa ich niekedy niekto pytal na ich nazor, co sa tyka odvozu kontajnerov a odpoved bola samozrejme zaporna od kazdeho. Do vchodu cislo 11 som sa ani neunuval ist, kedze cely ten Vas nezmysel vzisiel z hlavy jedneho obcana, a to pana Ladislava. Takze mi nie je celkom jasna Vasa predchadzajuca odpoved typu: "Je absolútne neprípustné, aby sme sa po vyriešení situácie k tomu neustále vracali na základe prejavov individuálnej nespokojnosti jedného občana..". Robite si z ludi srandu? Vy ste ocividne urobili "to" rozhodnutie na zaklade staznosti jedneho obcana, ktoremu prekazalo pozerat sa na kontajnery pred jeho oknom! A neustale preplneny maly smetny kos pred 11tkou tomu panovi resp. Vam pan Kacenga neprekaza?! Ci Vam zacne prekazat az ked sa nam tu zacnu mnozit potkany?! Si uvedomte, ze tie kontajnery ludia vyuzivali desatrocia, ludia tie smeti bravali so sebou stale, ked isli do obchodu. Inak rad by som videl, resp. vedel kto presne urobil to rozhodnutie, o ktorom by sa dalo taktiez povedat ako o rozhodnuti o nas bez nas!!!
PS: kde sa tratil Vas napad s oplotenim tych smetnych kosov?!
S pozdravom
Peter

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania