Štúrovo nábrežie-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Martin Sykora 06. júna 2019

Dobry den prajem chcel som poukazat s prichadzajucou letnou sezonou na kazdorocny problem a to je kupanie v rieke Hornad.Budu sa tieto miesta hliadkovat pripadne aky je plan?Myslim ze mestska policia tam nic nevyriesi po ich odchode je to o par minut to iste.Zahradkari z fludra by si zasluzili oddych konecne po tych rokoch problemu,Takisto deti,aby sa nebali chodit hrat von.Verim,ze tento dlhorocny problem sa konecne vyriesi.Prajem krasny den

10. jún 2019

Erika Hudáková

Presunu sa na Šoltesovu ulicu
10. jún 2019

Slavomir

toto asi nevyrieši nikto...
12. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Podľa platnej legislatívy kúpanie vo vodných tokoch nie je zakázané, hoci sa z hygienických dôvodov neodporúča a je to na vlastnú zodpovednosť kúpajúcich sa, prípadne rodičov kúpajúcich sa detí. Vodné toky spravujú povodia, mestá a obce nemajú kompetencie zasahovať do správy vodných tokov. Mestská polícia v Spišskej Novej Vsi spolu s občianskou strážou tak ako každoročne bude priebežne hliadkovať v miestach, kde sa deti kúpu, ale nie je možné zabezpečiť hliadkovanie počas celého dňa a pozdĺž celého toku Hornádu.

Andrej Boroň
zástupca náčelníka MsP
15. jún 2019

Slavomir

Ono sa asi mysli na ten hurhaj, nie o kupanie samotne. Na rusenie verejneho poriadku MsP paky hadam ma...
17. jún 2019

Martin Sykora

je to velmi smutne ze sa nebude s tym nic robit a nenastane posun konecne po x rokoch.Clovek sa citi niekedy ako v Indii,Bangladezi
27. jún 2019

Peter

V prvej polovici 90tych rokoch sa tam kupalo bezne - cierni, bieli, mladi, stari, od rana do vecera - od Fludra cez cely Mier to bolo jedna velka plaz. Nikto nemal ziadny problem.
27. jún 2019

Martin Sykora

Nemal ale nerobil sa taky hurhaj a viem pripad ked zahradkarovi sa pred plotom s prepacenim vys...doslova decko a nevadilo mu vobec ze nanho pozeraju.Kde bol taky bordel vtedy?Bali sa aj vtedy deti z blizkych bytoviek chodit von???
27. jún 2019

Slavomir

pan Peter, ta "plaz" tam bola skor, 70. roky cca, uz nedobre si pamatate :)
28. jún 2019

Peter

V 70tych rokoch som nezil, takze dobre pamatam :) Osobne som tam travil detstvo, tou plazou myslim nabrezie hornadu, ktore bolo zasypane dekami a bolo uplne normane travit cele leto pri (a v) Hornade. Absolutne nikto sa nad tym nepozastavoval, a co sa tyka Fludru, tak to bola jedna nonstop show. Teraz uz bieli ludia ten cas pri Hornade netravia, voda je spinavsia, mame kupaliska, aquaparky a aj peniaze, a tak na mieste zostali len romski spoluobcania. A to je ten najvacsi problem. Ak by sa tam kupali aj "nasi", nikto sa nestazuje.
28. jún 2019

Tomas

Nie Peter, problem nie je v tom, ze sa tam „bieli“ nekupu (chvalabohu!), ale presne ako vravite - prave v tom, ze sa tam kupu romovia; a jedna sa o problem z velmi jednoducheho dovodu. Ten dovod Vam uviedli jasne Slavomir a Martin Sykora (treba pozorne citat a nie hned vidiet cervenu, ked sa ukaze na roma a automaticky vytahovat diskriminacnu kartu) - problem je neakceptovatelne spravanie romov. A treba to riesit! Som zvedavy ako to bude vyzerat o par metrov vyssie od fludra,ked sa bude tahat cyklochodnik popri osade, kde vas bezne opluju, ked sa tam prejdete na bicykli.
28. jún 2019

Peter

Prave naopak, argumenty "Bali sa aj vtedy deti z blizkych bytoviek chodit von???", pripadne "Kde bol taky bordel vtedy?" som si musel pozrone precitat aspon zo 5 krat, lebo som neveril vlastnym ociam. Clovek, ktory toto tvrdi v tej dobe jednoducho zrejme nezil, a v tej sucasnej asi cita az privela konspiracnych zaujimavosti.
Mozem k tomu len dodat, ze som isiel desiatky krat po chodniku cez romsku osadu, a nikto ma nikdy neoplul. (to neznamena, ze tvrdim, ze sa to stava, ale vzdy by bolo dobre vychadzat hlavne z vlastnych skusenosti, teda napriklad mat deti, ktore sa boja chodit von, kvoli tomu, ze sa v Hornade kupu romovia, pripadne byt zahradkar a nacapat niekoho, kto mi o*ra plot).
28. jún 2019

Tomas

Ake konspiracne teorie prosim Vas? Vlastne skusenosti? Ved to su vsetko vlastne skusenosti, co tu je popisane, inak by sa tu o tom nepisalo a inak by s tym nikto nikdy nemal problem. Treba chodit s otvorenymi ocami.

Problem je spravanie romov a treba to tam riesit kazdopadne.
29. jún 2019

Martin Sykora

tu je starsi podnet -https://www.odkazprestarostu.sk/spisska-nova-ves/podnety/5252/kupanie-v-rieke-hornad pre ludi ako Peter...nebudem reagovat na jeho komentare ...kazdy si urobi svoj nazor
07. júl 2019

Igor

Pan Peter chodte si pozriet ako vyzera priestor okolo mostika za velkym fludrom. Je to tam citit vykalmi, mocom, rozhadzane stare oblecenie. V tomto teple je to na povracanie. Toto ale neurobili zahradkari ale romaci. Takze dajte si dole ruzove okuliare a veci nazyvajte pravym menom. Romaci sa musia naucit zit a a spravat civilizovane a potom nik nebude mat problem s ich pritomnostou. Len taka epizodka. Nedavno skupina romackych deti prisla na Shellku na zachod. OK nic proti ale za sebou zanechali neposplachovane toalety, natrhany papier. Co myslite bude este veduca benzinky aj nabuduce taka tolerantna ze ich tam znovu pusti ? Pochybujem.
07. júl 2019

Igor

Multi kulti v priamom prenose. Ak napisem slovo Xigani tak sa vraj vyjdrujem neslusne.
08. júl 2019

Igor

Odporucam adminovy aby si nastudoval vyznam slova C I G A N ktore v ziadnom pripade nieje nadavka ani neslusne slovo a preto jeho cenzura a vyfiltrovanie je iba dokazom nekompetentnosti. https://sk.wikipedia.org/wiki/Cig%C3%A1n
10. júl 2019

Slavomir

Prečo C.i.g.áni, nie Rómovia?

Slovo C.i.g.án je staré slovenské slovo a o výbere slov rozhodujú užívatelia jazyka, v tomto prípade Slováci.
C.i.g.áni nie sú Slováci, sami tvrdia, že predstavujú národnostnú menšinu, ktorá sa od Slovákov odlišuje napríklad aj jazykom.
Nevidím teda najmenší dôvod, prečo by Slováci mali C.i.g.ánov označovať c.i.g.ánskym menom Roma.
Oni nás tiež volajú v svojom jazyku Gadžo a nikto z nás proti tomu neprotestuje.
Porovnajme to s inými menšinami: ani karpatskí Nemci, ani Ukrajinci nás nenútia, aby sme ich označovali tak, ako sa označujú sami v svojom jazyku, či dialekte.
Ale ani príslušníci iných národov neprotestujú, že ich nevoláme tak, ako sa volajú sami: Slovák nehovorí o nikom, že je Englishman, ein Deutscher, un Francais, un Italiano, atď.
Myslím si, že toto vysvetlenie je pochopiteľné a celkom postačujúce.
Nezaškodí tiež pripomenúť, že sa C.i.g.áni začali nazývať Rómami vo svojom jazyku až v roku 1993 – dovtedy označenie C.i.g.án akceptovali, a dodnes je toto vlastné meno súčasťou slovnej zásoby slovenského spisovného jazyka.
C.i.g.áni sa po c.i.g.ánsky môžu označovať ako chcú, ale nemôžu nútiť Slovákov, ani iné národy, aby do svojho jazyka prijímali c.i.g.ánske slová.

Slovo C.i.g.án je príbuzné francúzskemu Tzigan, španielskemu Gitano, nemeckému Zigeuner, anglickému Gypsy.
Všetky tieto názvy sú odvodené od mena Egypta, ktorý kedysi dávno C.i.g.áni nesprávne udávali ako svoju pravlasť.
C.i.g.ánsky spôsob života spôsobil, že toto pôvodne neutrálne označenie príslušníkov národa (ja C.i.g.ánov nepovažujem za rasu), získalo pejoratívnu konotáciu.
Nie je to teda tak, ako to vysvetľujú niektorí C.i.g.áni: že meno C.i.g.án je nepekné, lebo dáva jeho nositeľom príhanlivý význam.
Nie meno kazí C.i.g.ánov, ale C.i.g.áni svojím spôsobom života pošramotili obsah pôvodne počestného mena.
Nemali by sa teda zaň dnes hanbiť.
Ak by sme ich ďalších 50 rokov označovali ako Rómov, nezískalo by aj toto umelé meno príhanlivý význam?
Obávam sa, že nie v mene je problém.
10. júl 2019

Igor

Problem je to, ze tuto stranku spravuje nejaky "liberalko" a nema o tom co robi ani paru. Jednoducho prispevok kde sa objavi slovo C I G A N scenzuruje a nedovoli ho odoslat. Za komunistov sa cenzurovalo vsetko a mam dojem, ze sa pomaly vraciame spet.
07. júl 2020

Martin Sykora

Štúrovo nábrežie-Verejný poriadok-iné

Chcel by som sa informovat ako sa bude riesit kazdorocny problem s kupanim sa v Hornade.Oddychneme si konečne po rokoch?Alebo treba vecne volat mestsku policiu?Nedavno som bol svedok ako na Soltesovej ulici prisla hliadka občania sa skryli za garaze a o par minut to bolo to iste.Potom sa opieraju o garaze a "sušia sa".O tom huraji ani netreba hovorit myslim ze obyvatelia Soltesovej ulice a nie len tam by si zasluzili pokoj,

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania