Horská-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Alena 07. júna 2019

Dobrý deň,
chcela by som upozorniť na rozbitú cestu vedľa kostola v Novoveskej Hute, smerom na Uránový prieskum. Je tam plno výtlkov, mám už rozbitý tlmič na aute. Na ceste pri kostole stále stoja autá, takže vyhnúť sa výtlkom a rozbitej ceste sa nedá.
Prosím o opravu cesty.
Ďakujem

17. jún 2019

Odpoveď samosprávy

Opravu cesty zabezpečíme v rámci každoročnej opravy výtlkov. Po ukončení vysprávok komunikácií v meste sa presunieme do lokalít Ferčekoviec a Nov. Huty

Ing. Peter Susa
vedúci odd. výstavby a dopravy MsÚ
05. jún 2021

Jozo Marek

Dobrý deň, už dlhší čas je cesta na Horskej ulici rozbitá. Prosím o riešenie problému.
07. jún 2021

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
07. jún 2021

Peter

Pripájam sa ja ja. Cesty v celej Novoveskej Hute ako aj tento úsek sú jedna veľká hanba. Každý kto tu býva vie o čom hovorím. Okrem toho že šírky ciest nespĺňajú predpísané parametre teda obojsmerné cesty je tu v niektorých úsekoch nemožné riešiť je na čase sa zamyslieť nad organizáciou dopravy celkovo. Napríklad zriadením okruhov, jednosmeriek a podobne, chodníky 0 bodov. Žije tu kopec mladých ľudí a v poslednej dobe sa tu aj dosť stavia. Mladé rodiny tu majú s kociarom veľký problém presúvať sa. No a v neposlednom rade technický stav je žalostný výtlk na výtlku, sieťový rozpad, odvod vody nič. Keďže je Huta časť na okraji Spišskej presne taký je aj prístup kompetentných orgánov je to len okraj a taký chvostík mesta. Huta ma potenciál hlavne čo sa turistického ruchu týka, ale tak sa to žiaľ nerobí. Ja viem že jednoduché to nie je, ale začať niekde treba a hlavne plánovať do predu.
08. jún 2021

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v najbližších troch týždňoch dôjde k oprave výtlkov v oblasti Ferčekoviec a Novoveskej Huty. Kompletná rekonštrukcia povrchov komunikácií si vyžaduje prípravu a následné zapracovanie do rozpočtu mesta pre nasledujúce roky. Šírkové parametre komunikácií v Novoveskej Hute sú dedičstvom z čias minulých, kedy územný plán neprihliadal pravdepodobne na viacero aspektov. V dnešnej dobe môžeme tento stav korigovať ako bolo spomenuté zjednosmernením ulíc, osadením zónových značení, atď. Vzhľadom na rozlohu mestskej časti, bude potrebné vypracovať dopravný projekt organizácie dopravy. Oddelenie výstavby a dopravy rieši aj úlohy mestských výborov, preto je potrebné aby takáto požiadavka na vypracovanie projektu bola zadaná príslušným mestským výborom č. 1, nakoľko hodnota projektu nebude určite nízka.

S pozdravom

Ing. Milan Mucha
vedúci oddelenia výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.