Rázusova-Verejný poriadok-iné

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Lukáš 22. júna 2019

Dobrý deň,
ako obyvateľov žijúcich v centre nášho krásneho mesta (Rázusova) nás už dlhodobo trápi neriešený problém zgrupovania sa mládeže na mieste za Emkobelom pri garážach, kde chýba osvetlenie príp. kamerový systém a pravidelný monitoring zo strany mestskej polície. Naša mládež na danom mieste najmä počas letných mesiacov konzumuje dennodenne alkohol (príp. iné návykové látky), počas víkendov sa hlučne a vulgárne správa počas celej noci aj o 3-4 nad ránom a po každom takomto nočnom záťahu ostáva na tomto mieste hromada odpadu, kt. následne mesto (resp. B-nova) z času na čas upratuje. Preto Vás žiadame o adekvátne riešenie daného problému. Obyvatelia, žijúci v tejto lokalite tam parkujú svoje autá, ich deti sa hrávajú v blízkom okolí a samozrejme ľudia sa snažia v noci spať...Ďakujeme

04. máj 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Vyizualne v porovnaní s podnetom je neporiadok menší ale stále sa tam nachádzajú odpadky a stavebný odpad.
05. máj 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
09. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

Aj na základe podnetu bude v lokalite zadných traktov Rázusovej ul. v Spišskej Novej Vsi vykonaný zvýšený výkon hliadkových služieb za účelom predchádzania rušenia nočného kľudu, požívania alkoholických nápojov na verejnom priestranstve a znečisťovaniu tejto lokality. Požiadavka na rozšírenie kamerového systému v problematických lokalitách mesta bola zo strany mestskej polície prezentovaná, je plánovaná, ale zároveň podmienená materiálno-technickými možnosťami mesta, taktiež aj požiadavky na osvetlenie.
V prípade zistenia podozrení k porušeniu zákonných ustanovení je vhodné bezodkladne tieto skutočnosti oznámiť na t. č. 159 (mestská polícia) a hliadka vec vyrieši bez časového odstupu počas aktuálneho skutkového stavu v rámci kompetencií mestskej polície. Oznamovateľ udalosti zostáva v anonymite.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania