Eleny Maróthy - Šoltésovej-dlhodobo odstavené vozidlá-nezistené EČV a TK a EK

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení

Prosím o preverenie a prípadné odstránenie dlhodobo odstaveného starého auta pod plachtou, ktoré už niekoľko rokov bez pohnutia blokuje parkovacie miesto. Pneumatiky sú spojené s asfaltom a okolo uz rastie tráva. Ďakujem.

09. júl 2019

Odpoveď samosprávy

Hliadka vozidlo preverila, neporušuje žiaden právny predpis – má platné STK.
Andrej Boroň
zástupca náčelníka MsP SNV
16. október 2019

Ivan

Auto malo STK platné do 8/2019 no a je október a stále tam stojí bez pohnutia...
21. október 2019

Odpoveď samosprávy

Podnet na dlhodobo odstavené motorové vozidlo bol dôkladne preverený, pričom dotknuté osoby konštatovali, že s motorovým vozidlom nie je možné manipulovať do ukončenia dedičského konania. JUDr. Michal Komara,PhD. náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi

JUDr. Michal Komara,PhD. náčelník MsP v Spišskej Novej Vsi
21. október 2019

Ivan

Ahaa.. Ja chápem, že je v dedičskom konaní, no aj počas tohto obdobia sa s autom napr. môže jazdit, ak by to bolo pojazdne auto využívalo by sa, toto je vrak, ktorý zaberá verejné priestranstvo. Existujú možnosti ako ho zaparkovať niekam, kde nebude prekážať až do ukončenia dedičstva.
23. február 2021

Ivan

Auto tam stále stojí...
25. február 2021

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
01. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Tento majetok spravuje notár p. Gerbery z Popradu. Pozostalí sa o majetok súdia a rozsudok súdu ešte nie je právoplatný. Jediný, ktorý môže disponovať s týmto OMV je uvedený notár alebo ním poverená osoba. MsP bol zistený skutok, že zosnulý má neter, ktorú kontaktovali vo Svite. Tá dala prísľub, že získa od notára súhlas o možnosť nakladať s vozidlom a, že toto vozidlo odstráni a uvoľni parkovacie miesto. Požiadala nás o časovú rezervu a prisľúbila, že zjedná nápravu.


S pozdravom

Ing. Marcel GARČÁR
náčelník MsP
18. september 2021

Ivan

Koľko potrebuje pani ešte času? Auto tam stále stojí, na parkovisku sa maľovali čiary a museli ho obísť 🙈 fakt neexistuje možnosť auto odstrániť?
21. september 2021

Odpoveď samosprávy

Uvedené vozidlo, je zablokované notárskym úradom so sídlom Moheľova 17 Poprad, Dr. Gerbery, do ukončenia konania nie je možne s vozidlom nijako nakladať a hýbať. Po telefonickej konzultácii dnes 21.09.2021 je stav nezmenený. Na MsP SNV je celá vec evidovaná ako vec v riešení a bude bezodkladne vyriešená, ako to právny stav dovolí.


S pozdravom

P. Jančík, stála služba MsP
01. máj 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený
02. máj 2023

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]
03. máj 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.

V predmetnej veci dlhodobo odstaveného vozidla zn. Warburg (zakryté plachtou) na Ul. Šoltésovej už začiatkom r. 2023 Mestská polícia Spišská Nová Ves vykonala preverenie skutkového stavu. Po opakovanom preverení v rámci podnetu bolo zistené, že vozidlo je predmetom dedičského konania, ktorého výsledok bol zúčastnenou stranou napadnutý. Po konzultácii s notárom, ktorý vo veci koná, bude termín ukončenia procesu až koncom r. 2023. Nakoľko majiteľ vozidla zomrel, mestská polícia vyzve nového vlastníka a bude vo veci konať po ukončení dedičského konania.

Mgr. Ľubomír Chroust
Náčelník
Mestská polícia Spišská Nová Ves
12. február 2024

Adam Frlička

Dobrý deň prajem, je niečo nové vo veci? Je február 2024. Ďakujeme

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania