Gemerská-schody-poškodené

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Jozef Badár 10. júla 2019

Nebezpečné schody!
Pri autobusovej zastávke Gemerská č. 1 vo Ferčekovciach pre chodcov sú kovové schody po ktorých cestujúci zostupujú z cesty Spišská Nová Ves – Novoveská Huta na slepú ulicu Gemerská. Samotné prechádzanie cez cestu je pre vystupujúcich cestujúcich z autobusa linky č. 3 veľkým rizikom, aj keď je tam plná čiara mnohé automobily túto horizontálnu dopravnú značku nerešpektujú a predchádzajú stojaci autobus. Vďaka veľkej opatrnosti chodcov sa tam zatiaľ nestala nehoda. Sú však vodiči, ktorí rešpektujú dopravné značenie, zastavia a dávajú prednosť chodcom na prejdenie cez cestu. Zastávka autobusa je tam historicky oficiálna, ale značenie prechodu pre chodcov chýba!
Druhým problémom sú spomínané železné schody. Dlhodobo sa im nevenuje údržba a neviem posúdiť, kto je vlastníkom.

10. júl 2019

Jozef Badár

Gemerská-schody-poškodené

Nebezpečné schody - 2.časť!
No, myslím si, že mesto Spišská Nová Ves. Schody sú väčšinou zanesené hlinou a čo je horšie, už skoro dva roky pri zábradlí sú odtrhnuté dve stupnice, ktoré sa pri chôdzi prepadávajú najmenej o 5 cm. Šťastie, že pri zábradlí a miestni obyvatelia o tom vedia, že sa musia zábradlia držať. Ten, kto to nevie hrozí mu, že sa so stupnicou prepadne s krkolomným pádom po ulici Gemerská. Podľa vyjadrenia miestnych obyvateľov takýto prípad sa stal jednému pánovi. Našťastie bol mladý a v dobrej kondícii, takže prepad stupníc končil núteným behom po ulici.
Prosím organizáciu ktorá je za tieto schody zodpovedná, aby schody opravila tak aby neohrozovali zdravie chodcov z autobusovej zastávky Gemerská č. 1.
10. júl 2019

Jozef Badár

Gemerská-schody-poškodené

Nebezpečné schody - 3.časť!
Na záver ešte poznámka: Čo by sa stalo, keby poslanci Mesta Spišská Nová Ves za príslušný obvod dvakrát či trikrát do roka sa po svojom volebnom obvode poprechádzali pešo? Možnože by takéto nedostatky videli na vlastné oči a urýchlene zabezpečili nápravu!

06. september 2019

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, schodiskové stupne na Gemerskej ul. boli privarené.

Ing. Peter Susa
vedúci oddelenia výstavby a dopravy MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.