Za Hornádom-Verejné služby-dlazba v saune

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
peter 26. septembra 2019

Dobrý deň,

počas leta prebehla výmena dlažby v saune č. 2 - podľa zverejnených faktúr č. 1095/2019 a 1096/2019 v celkovej sume 3.588,10 eur. Po výmene dlažby však ostal rovnaký problém ako pred jej výmenou - na podlahe je "bazén" vody, ktorá neodteká, kedže dlažba nie je vyspádovaná ku odpadovej guličke, ale práve naopak - táto je asi najvyšším bodom na dlažbe. Aký význam mala takáto "rekonštrukcia"? Podľa môjho názoru úplne žiaden a akurát sa vyhodilo do vzduchu 3500 eur. Rozmýšľal vôbec niekto pri zadávaní zákazky čo je vlastne problémom a ako ho riešiť? Taktiež by ma zaujímalo ako bola reknoštrukcia prevzatá, keďže odtok vody je úplným základom pri dlažbe v takýchto priestoroch. A zaujímavá je aj cena - pri danej ploche tak 40 m2 by to bolo cca 90 eur/m2 za výmenu dlažby.

Ďakujem

01. október 2019

Odpoveď samosprávy

Rekonštrukcia v saune č. 2 nezahŕňala iba výmenu dlažby ako spomínate. Kvôli spodnej vlhkosti sme museli pristúpiť ku kompletnej rekonštrukcii podlahy. Čiže celá rekonštrukcia pozostávala z vybúrania pôvodnej dlažby, následne z vybúrania zvlhnutého a rozkrušeného poterového betónu, odstránenia starej a nevhodnej fólie, a taktiež sanácie podkladového betónu. Potom sme pristúpili ku oprave betónu, hydroizolácii, naneseniu vrstvy poterového betónu a následne dlažby. Zároveň sa opravovali sokle a časti dlažby v sprchách.
Prebratie diela prebehlo v poriadku, robila sa aj skúška spádovania podlahy. Je však pravdou, že sa skúška nerobila až od saunových dverí. V týchto miestach sme zaznamenali slabý resp. žiadny odtok vody. Kvôli bezpečnosti sme ako dočasné riešenie použili antibakteriálne rohože.
Na základe týchto zistení sme si uplatnili u dodávateľa reklamáciu. Je v našom záujme túto situáciu čo najskôr vyriešiť. Celková cena prác vzišla z cenových ponúk a taktiež bola prekontrolovaná stavebným dozorom.
Pevne verím, že som dostatočne zodpovedal Vaše otázky. Ak by ste mali ďalšie pokojne ma kontaktujte.

Ing. Vladimír Hovaňák
riaditeľ príspevkovej organizácie STEZ
01. október 2019

peter

Dobrý deň,

ďakujem za odpoveď a za podrobnejší popis prác, ktorý nie je žiaľ možné vyčítať zo zverejnenej faktúry - je tam iba popis "výmena dlažby v saune č.2".

Čo sa týka samotného odtoku vody - táto neodteká skoro vôbec ani z priestoru pred sprchami. Myslím, že najidálnejšie riešenie by bol pozdĺžny odvodový žľab pred všetkými sprchami, keďže teraz sa voda zo spŕch (minimálne z krajnej určite) dostáva v podstate až ku saunovým dverám.

Ďakujem
30. september 2023

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet zatiaľ nebol vyriešený. Nie je možné to overiť bez návštevy plavárne. Podnet vhodný preposlat zadavatelovi a spýtať sa na aktualny stav po 4 rokoch….

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania