Rázusova-spomaľovač-poškodený

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Filip 07. októbra 2019

Prosím o odstránenie retardérov na výstupe z tejto križovatky. Ak sú potrebné pred vstupom do križovatky, v poriadku, to sa dá pochopiť. Ale nedá sa pochopiť, prečo by mali byť aj na výstupe z križovatky...
Nepomáha to bezpečnosti chodcov, lebo retardéry sú umiestnené až ZA prechodom, brzdí to plynulosť premávky a otravuje to život všetkým motoristom.

07. október 2019

dodo

su tam preto, lebo je kopa super vodicov co sa im vyhybaju jazdou v protismere
09. október 2019

Odpoveď samosprávy

Na základe konzultácie s Okresným dopravným inšpektorátom v Spišskej Novej Vsi je potrebné zachovať tzv. retardéry v šírke ako sú osadené. Podľa technickej špecifikácie sa osadzujú 0,5 m od kraja vozovky a po celej šírke vozovky. Ak by bol retardér pri výjazde z križovatky pred priechodom, hrozilo by kľučkovanie vodičov medzi retardérmi v protismere za účelom obchádzania retardéra. Nakoľko sa v časti križovatky nachádza budova, sú obmedzené rozhľadové pomery pokiaľ nie ste priamo v križovatke a tým aj vysoká pravdepodobnosť kolízie vozidiel a v neposlednom rade ohrozovanie chodcov prechádzajúcich cez priechod.

Ing. Milan Mucha
Oddelenie výstavby a dopravy, ŠFRB
Mestský úrad Spišská Nová Ves
Štefánikovo námestie 1
052 75 Spišská Nová Ves
---------------------------------------------------
tel.: 053/4152332
mobil: 0917 127 750
email.: [email protected]
05. január 2020

Igor

Je tato krizovatka niecim specialna, ze su tam potrebne retardery ? Ak nie tak preco ich nedate ku kazdemu prechodu. Argument o kluckovani mi pripada tak trosku scifi a je to blud. Ktory normalny clovek by jazdil v protismere.. Retarder pri vyjazde z krizovatky som snad nevidel nikde iba u nas.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania