Lipová-neporiadok a odpadky-neporiadok vo verejnom priestranstve

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Jana Lišková 14. decembra 2019

Dobrý deň,
chcem sa opýtať kde máme odovzdať papier a kartóny, keď ich zberný dvor odmieta prevziať?
Máme pri OC Družba 1 kontajner na papier, 1 kontajner na plasty a jeden na sklo. Už dlhšiu dobu to nepostačuje. Teraz máme pri kontajneroch smetisko.
Okrem nájomcov OC Družba nám tu nosia odpad aj obyvatelia okolitých bytoviek. Kontaktovala som zberný dvor, žiaľ neúspešne. Prosím návod ako uvedenú situáciu vyriešiť. Vopred ďakujem. Správca OC Družba

16. december 2019

Jana Lišková

Dobrý deň,
odpad bol odvezený. Veľmi pekne ďakujem za ochotu.
Správca objektu
23. december 2019

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň.
Kontajnerové hniezdo sme dali upratať.
Dovoľujem si Vás však upozorniť, že kontajnery na plast, papier a sklo na Lipovej ulici č. 20 sú určené len pre občanov, ktorí bývajú na Lipovej ulici. Zber z týchto kontajnerov a následné spracovanie odpadu je financované Organizáciou zodpovednosti výrobcov – spoločnosťou ENVI-PAK, a. s.
Každá fyzická osoba oprávnená na podnikanie alebo právnická osoba je povinná pri nakladaní s odpadom postupovať v zmysle platného zákona č. 79/2015 o odpadoch. V zmysle ustanovenia § 80 ods. 1 odpady, ktoré vznikajú pri bezprostrednom výkone činnosti tvoriacich predmet podnikania alebo činnosti právnickej osoby alebo fyzickej osoby podnikateľa, nie sú komunálnymi a v plnej miere za ne zodpovedá pôvodca týchto odpadov. Je potrebné z Vašej strany zabezpečiť zber a spracovanie týchto odpadov u oprávnenej osoby napr. spoločnosť Brantner Nova, s. r. o. – obchodné oddelenie tel. kontakt 053/4166203.

S pozdravom

Tomáš Hamráček
vedúci oddelenia komunálneho servisu
Mestský úrad Spišská Nová Ves

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania