Elektrárenská-semafor-zle nastavený

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Filip 06. februára 2020

Vo väčších mestách je bežné, že semafor blikne 3-5 krát, keď mení farbu zo zelenej na červenú.
Súčasný stav je taký, že svieti zelená a hneď potom prepne na červenú. Vodič teda nemá predstavu, ako dlho ešte bude svietiť zelená, či ju stihne, či má pridať plyn alebo radšej ubrať.
Ak by sme dokázali nastaviť blikanie zelenej tesne pred jej koncom (povedzme 5 sekúnd), uľahčilo by to vodičom rozhodovanie.
Často krát som totiž svedkom, že vodiči vidiac zelenú už pri Levočskej bráne pridávajú plyn. Často pri tom prekračujú povolenú rýchlosť a nakoniec zelenú aj tak nestihnú. Ak by videli z diaľky, že zelená už bliká, vedeli by, že to nestihnú a nemali by dôvod pridávať plyn.
Toto opatrenie nie je nákladné, a pomôže životnému prostrediu, úrovni hluku a v neposlednom rade aj bezpečnosti chodcov.

06. február 2020

peter

Najlepsie riesenie by bolo pridat k semaforom casomieru, ktora odpocitava ako dlho bude cervena/zelena, tak ako to je napriklad aj v poprade. Tato krizovatka je dost velka a dolezita na to, aby tam taketo casomiery boli. O nieco by to aj zvysilo priepustnost, nakolko by sa vodici vedeli lepsie pripravit na zelenu a "nezaspavali" by
06. február 2020

Filip

Súhlasím, aj to by sa zišlo.

Síce to vyžaduje o niečo väčšie náklady, ale áno, veľmi to pomôže. Lebo stačí, keď niekto zaspí na semaforoch na 4-5 sekúnd a už tým znemožní 1-2 autám prejazd a musia čakať na ďalší cyklus.

1-2 auta krát XY cyklov za deň = toľko zbytočných emisii priamo v centre, to by stalo za to.
14. február 2020

Marcel

Ešte by som pridal jeden postreh. Zaujímalo by ma ako často sa semafór čistí. Ak je intenzívne slnko, tak je problém zistiť, aká farba vlastne svieti. Je to hlavne v smere z Elektrárenskej do mesta.
Pekný slnečný deň :).
27. február 2020

Marek

v minulom roku boli na moj podnet vycistene semafory na hlavnej krizovatke presne kvoli neviditelnosti farieb semaforov v case, ked boli osvetlene slnecnym svetlom. Zda sa vsak ze mesto nema systemove riesenie - to je potrebne najst a uplatnit, napr. nastavenim a naplanovanim pravidelneho cistenia vsetkych semaforov vobec...
02. máj 2021

Leoš Kopecký

absolútne zle nastavený interval v súbehu so semafórom pri bille nehovoriac o zosilnenej premávke v dôsledku uzávery Duklianskej!
22. december 2022

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Miesto blikania časovač o úroveň vyššie.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania