Radnicne nam.-cesta-rozkopaná

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

V riešení
meno
Livia Buzova 10. marca 2020

Dobry den,
chcem sa opytat v akom stadiu je riesenie privadzaca na dialnicu. V sucastnosti musia ludia ist cez Levocu, ak nejdu cez Spissky Stvrtok. Dokoncenim privadzaca by sa ludia vyhli Levoci a bolo by to prospesne pre obe strany. Novovestania by si skratili cas za aky sa dostanu na dialnicu a Levocania by mali o trosku menej aut v meste. Nemusi ist pritom o take velkoryse riesenie ako zo strany Levoce, kde je stvorprudova cesta. Obycajna dvojprudovka by mozno stacila. Poza Levocske Luky by islo asi o kilometer cesty, vid prilohu. Verim, ze sa najde politicka vola aj dostatok financii na dokoncenie privadzaca. Dakujem.

PS: lokalizacia nezodpoveda podnetu ale musela som nieco vybrat.

10. marec 2020

dodo

ak sa pozriete na mapu katastra tak presne taku trasu ma NDS naznacenu. preco sa nestavia nechapem ani ja
12. marec 2020

Miloš

Stačí pohľadať, spadá to pod NDS, a.s.
18. marec 2020

Peter

Na stranke pana Primatora je info, ze privadzac sa ma zacat stavat tohto roku a dokonceny ma byt roku 2022. Tak uvidime...

https://www.pavolbecarik.sk/volby2018/dialnicny-privadzac-spisska-nova-ves-levoca/
20. marec 2020

Miloš

to Peter:
...informácie, ktoré tu predkladáte sú z čias komunálnych volieb v roku 2018, takže sú neaktuálne. Faktom je, že financovanie zabezpečuje Národná diaľničná spoločnosť, a.s. a nie primátor mesta Spišská Nová Ves.
Z časovej osi prípravy stavby (zdroj web stránka NDS, a.s.: https://ndsas.sk/stavby/priprava-stavieb ) je teda predpokladaný termín začatia výstavy v roku 2022.
Kedy sa to nakoniec začne realizovať však ukáže až čas...
01. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Pre všetky samosprávy obcí a samosprávne kraje sú dopravné privádzače z diaľničnej siete medzi poprednými úlohami. Vrámci svojich možnosti sa ich snažia presadiť medzi štátne priority.
Štát doteraz forsíroval prevažne tzv. chorvátsky model, t. j. najprv diaľnica, potom privádzače.
Spišská Nová Ves, Harichovce, Levoča majú zakomponovaný diaľničný privádzača do svojich strategických dokumentov, akými sú napr. územné plány obcí alebo plány hospodárskeho rozvoja.
Ide o vážne verejnoprospešné cestné koridory zahrnuté aj do územných plánov Prešovského a Košického kraja.
Skutočné termíny realizácie stavby D1 Diaľničný privádzač Spišská Nová Ves – Levoča II. etapa, ktorá má vyústiť na existujúcej ceste II. triedy č. II/533, budú stanovené na základe postupu majetkovoprávneho usporiadania pozemkov a v závislosti od vydania potrebných právoplatných rozhodnutí a povolení, potvrdení ekonomickej efektívnosti investície a taktiež po zohľadnení možností zabezpečenia finančných prostriedkov potrebných na realizáciu stavby.
Žiaľ, legislatívne sú ďalšie kroky smerujúce k realizácii týchto veľmi potrebných ale finančne náročných stavieb na pleciach rozhodnutia vlády SR.

Pavol Bečarik
primátor mesta
27. november 2022

Peter Tekáč

Overenie stavu podnetu - podnet bol vyriešený. Podnet zodpovedaný primátorom mesta. Termín vybudovania privádzača nie je určený takže nedohľadne.
30. november 2022

Anna Uhrová

Podnet bol opätovne odoslaný samospráve,

Pavla Rachelová
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania