Za Hornádom-Verejný poriadok-COVID-19

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Jozef 01. apríla 2020

V tomto období sme zaznamenali doslova inváziu rómskych občanov na kontajnery. Tie sú nimi permanentne prehľadávané a vo zvýšenej miere ich navštevujú hlavne deti–tie doslova vyjedajú ich obsah. Rukami sa dotýkajú ich obsahu, potom navštívia obchod, sedia pred ním. Ich konanie môže mať nebezpečné následky. Tento fenomén tu bol stále, ale teraz sú to doslova ataky. V iných osadách si osadníkov strážia a nedovolia sa im voľne pohybovať, resp. aktivisti ich pohyb kontrolujú. Ako to je v osadách Vilčurňa a Hájik? Neuvažuje mesto nad dezinfekciou kontajnerov, ich okolia, chodníkov... tak ako v Krompachoch? Nepomohlo by uzamykanie kontajnerov? Môže mesto aspoň takto chrániť občanov? Smeti vynášame aj viackrát denne, dotýkame sa kontajnerov, kľučiek, výťahov, zvončekov a zvyšujeme riziko nákazy.

02. apríl 2020

Marek Puchomírsky

Treba vytvorit Romske hliadky aby strazili a usmernovali romov taktiez Mozu Pomoct mestky policajti ale aj Samotny obcania mozu upozornit hrabosov a ked neuposluchnu tak volat MP
03. apríl 2020

Odpoveď samosprávy

Hliadky mestskej polície pravidelne kontrolujú dodržiavanie VZN o čistote, ale zároveň plnia aj iné úlohy v zmysle zákona o obecnej polícii. V súčasnej dobe zabezpečujú aj úlohy súvisiace s pandémiou. V prípade zistenia porušovania VZN o čistote nariaďujú porušovateľom upratanie znečisteného priestranstva a vykazujú tieto osoby od kontajnerov. Početný stav príslušníkov mestskej polície nedovoľuje byť na všetkých kritických miestach súčasne.

Dezinfekcia povrchu zberných nádob na odpad prebieha od 30.3.2020. Do dnešného dňa bola vykonaná dezinfekcia na sídlisku Tarča, sídlisku Východ, ul. Slovenská, Koceľova, Rastislavova, Svätoplukova, Levočská, Gorazdova, Hviezdoslavova, Štefánikovo námestie, Fabíniho, Zimná, F. Kráľa, Konrádova, Banícka, Rázusova, J. Hanulu. Dnes sa začala realizovať dezinfekcia na sídl. Mier a práce budú pokračovať v ďalších lokalitách tak, aby boli dezinfikované všetky kontajnery pri bytových domoch v celom meste.

JUDr. Michal Komara,PhD. náčelník MsP
Tomáš Hamráček, vedúci oddelenia komunálneho servisu
17. apríl 2020

Mier Mier

Nezaregistrovala som vôbec žiadnu zmenu. Rómsky občania stále KONTROLUJÚ kontajnery, samozrejme bez rúšok. Ak sa nájde niekto zodpovedný a upozorní ich samozrejme nereagujú, naopak vyhrážajú sa. Je najvyšší čas aby to mesto začalo riešiť, skôr než bude neskoro. Verím, že MP nemôže byť všade a preto prosím všetkých občanov, aby v tejto ťažkej dobe boli viac všímaví a nebáli sa upozorňovať na všetko zlé.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania