Výtlky a ich "oprava" na ulici Kalinčiaka

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Vyriešený
meno
Marek Cziránka Cziránka 07. mája 2014

Vážený pán primátor a ostatní zodpovedný v tomto meste. Mile rád by som sa opýtal či sa takto opravujú cesty aj inde alebo len v našom meste. Asi pred dvoma týždňami prišli cestári naznačili na cestu sprejom značky ako sa bude opravovať cesta a o týždeň nato príde partia s lopatami a malým valcom ktorý im je zbytočný nahádžu do diery zo dve lopaty asfaltu a ide sa rýchlo preč aby nás nikto nevidel. To sa musí všetko v tomto meste robiť fušersky? V roku 2013 nielen naznačili na cestu čiary ale i obrezali diery už to vyzeralo že tá prepadlina pred naším domom a tie výtlky a to úmorné a neustále špliechanie na plot už je u konca ale to sme sa mýlili i minulý rok nevyšli peniaze a preto sa plátalo len to čo spravila matka príroda a to čo obrezali pracovníci B-novy ostalo tak dodnes. Tak ako tohto roku i minulý rok zbytočná robota. Z tohto dôvodu sa chcem opýtať dokedy budeme na ulici Kalinčiaka meniť ploty každé tri roky, dokedy budeme počúvať hluk pri prechádzaní áut a autobusov po výtlkoch, dokedy sa budú musieť ľudia báť prejsť cez ulicu aby ich počas dažďov neošpliachal nejaký vodič? Pravdepodobne je jediným problémom, že na tejto ulici nebýva žiaden z poslancov alebo nechodia tadiaľ často. Neviem ale budem veľmi rád ak mi dokážete na tieto otázky odpovedať. Samozrejme prikladám i fotografie tohto majstrovského diela.
S pozdravom Marek Cziránka

20. máj 2014

Odpoveď samosprávy

Vážený pán Cziránka, Mesto Spišská Nová Ves vykonáva opravu výtlkov komunikácií každoročne v jarných mesiacoch. Spôsob opravy výtlkov so zarezaním, resp. bez zarezania je ovplyvnený kvalitou jednotlivých ciest, ich dopravnou dôležitosťou a taktiež finančným objemom schváleným pre túto činnosť. Našou snahou je, aby sme čo najväčšiu časť finančných prostriedkov využili na komplexnú výmenu asfaltových kobercov a nie lokálne opravy výtlkov. Aj z toho dôvodu pristupujeme k opravám výtlkov bez zarezania, nakoľko je to podstatne lacnejší spôsob opravy. Uvedomujeme si, že z technického hľadiska to nie je najideálnejšie, no z hľadiska financovania bohužiaľ nevyhnutné.
Opravu prepadnutej časti vozovky, o ktorú žiadate, zrealizujeme tohto roku. Na základe obhliadky sa však domnievame, že pokles cesty, tak ako je to aj v mnohých iných prípadoch ovplyvňuje stav podzemných vedení - verejných rozvodov, resp. domových prípojok. Nakoľko sa v záhrade domu vedľa prepadnutej časti komunikácie nachádza vodomerná alebo revízna šachta je dosť možné, že prepad komunikácie spôsobila netesnosť, resp. zlý technický stav pripojovacích potrubí. Doporučujeme preveriť si túto skutočnosť.

Mesto Spišská Nová Ves
08. júl 2014

Odkazprestarostu.sk

Fotografia k podnetu.

Mesto Spišská Nová Ves
09. júl 2014

Marek Cziránka Cziránka

Ďakujeme za opravu. Nejako takto by to asi malo vyzerať keď sa opraví výtlk. Pevne verím, že si mesto do budôcna dá viac záležať aby nemuselo každý rok opravovať tie isté miesta.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania