Pretekajúca žumpa

Zodpovednosť za riešenie: Spišská Nová Ves

Neriešený
meno
Dusan Repasky 02. júna 2014

Dobry den!
Chcem sa opytat, co sa deje s netesnou pretekajucou zumpou na pozemku mesta, do ktorej je zaustena kanalizacia z penzionu Rittenberg (lyziarsky vlek). Cca pred 3 rokmi bolo na problem upozornene mesto, ktore prislubilo, ze problem bude riesit, zial do dnesneho dna, ani pri zmene majitela penzionu, naprava nenastala. Pretekajuce fekalie z tejto netesnej zumpy vnikaju do spodnych vod a tym znecistuju zivotne prostredie a ohrozuju zdravie a zivoty ludi. Vid foto, ktore dokazuje, ze zmienena zumpa nie je vyprazdnovana minimalne 9 mesiacov. Dakujem za odpoved!

03. jún 2014

Odpoveď samosprávy

Mesto využilo všetky svoje možnosti smerom k majiteľovi objektu. Váš podnet sme zaslali na prešetrenie Okresnému úradu – odbor starostlivosti o životné prostredie v Spišskej Novej Vsi. Po doručení ich stanoviska Vás budeme informovať.

Mesto Spišská Nová Ves
03. jún 2014

Dušan

Aké možnosti, keď žumpa stále vyteká. Žumpa sa nachádza na pozemku mesta, ktoré ma chrániť svojich občanov, nie ich ohrozovať na zdraví a životoch. Mesto ochraňovalo byvalého majiteľa a nehľadalo možnosti ako odstraniť vytekaniu fekalii. Možnosti ako zamedziť vytekaniu žumpy som hľadal ja ako bojovník s veternými ( mestskými) mlynmi, žial, nebol záujem zo strany mesta tento problém vyriešiť.
02. október 2014

Anna Uhrová

Aktualizácia podnetu:

Na problém sme upozornili stavebný úrad, ktorý vykonal stavebný dohľad za účasti vlastníka. Stavebný úrad nepotvrdil pretekanie žumpy, napriek tomu vlastník objektu ohlásil udržiavacie práce – osadenie typizovanej nádoby na tento účel, ktorá má byť osadená v priebehu mesiaca október.

Mesto Spišská Nová Ves
03. október 2014

Repasky Dusan

Mam jednu otazku, ako zistovali pretekanie zumpy? Zistovanie tesnosti upravuje STN. Ziadam predlozit protokol, nie subjektivny pocit niekoho.
26. november 2014

Odkazprestarostu.sk

Technický stav predmetnej žumpy je plne v súlade s platnými právnymi predpismi Slovenskej republiky. Bolo to preukázané tak zápisom o skúške jej vodotesnosti, ako aj jej kontrolou pri vykonávaných udržiavacích prácach.

Mesto Spišská Nová Ves
28. november 2014

Dusan Repasky

Dobry den. S danym stavom tzv. opravy zumpy nie som spokojny z nasledovnych dovodov. Po odkryti a vycisteni starej zumpy sa mala osadit nova plastova nadoba, ktora je ulozena na vedlajsom pozemku. Zial na tom pozemku aj ostala, lebo po vizualnom posudeni Ing. Sadovou tato skonstatovala, ze zumpa je tesna. Plastovu nadobu neosadili z udajneho dovodu, ze steny starej zumpy stlaca zemina, t.z., ze zumpa aj ked vizualne z vnutra sa zdala byt neposkodena, z vonkajsej strany je zrejme, ze je prehrdzavena, nepevna, co dokazuje aj deformacia starej zumpy zeminou. Kedze zumpa bola odkryta a naspat zakryta, bolo podla STN nutne vykonat skusku tesnosti odborne sposobilym pracovnikom na to urcenym. Nerozumiem, ako je mozne, ze sa nepristupilo k osadeniu novej plastovej nadoby. Nakoniec tato plastova nadoba mohla byt kludne osadena na pozemku patriacemu k penzionu, nie na mestskom pozemku. Tymto povazujem tuto staznost za NEVYRIESENU.
28. november 2014

Anna Uhrová

Na základe poslednej aktualizácie označujeme podnet ako neriešený. V prípade jeho vyriešenia zmeníme aj status podnetu.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania