Informácie alebo reklama?

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Slavo 25. februára 2015

Pešia zóna je plna reklám, máp rôznych informácií, ktoré viac otravujú ako informujú a turistovi nepomôžu .
Nový "informačný" box sa nachádza v strede pešej zóny (priamo pred umeleckým dielom.
Pomôže turistovi tento nový infobox, kde z troch strán je reklama a na tej štvrtej je len mapa mesta? (Ďalšia mapa mesta sa nachádza asi 10 m ďalej.) Z reproduktora, ktorý je súčasťou mapy sa turista dôležité orientačné informácie nedozvie.
Ináč, načo je v meste umelecké dielo, ak nám z jednej strany pohľad zakrýva reklama?
Naozajstnú informačnú tabuľu si môžete pozrieť aj ohmatať v Poprade pri staniciach. Ide o dotykový displej, kde na jednom paneli nájdete mapu, cestovný poriadok, informácie o ubytovaní, pamiatkach, kultúrnych akciách a pod.
Ing. Slavomir Strakula

02. marec 2015

martina

neviem ci pan Ing. je vhodny riešiť tému vizuálneho smogu ..... ved sám mal pred voľbami reklamný plagát na nevyhovujúcom mieste oproti starému cintorínu .... či to už nie je vizuálny smog ?
03. marec 2015

Slavo

Predvolebny putac na tomto mieste bol umiestneny kratkodobo a docasne. Ale tento infobox + dalsia reklama po meste bude spatit dalsich 15 rokov. Pretoze sa Mesto zaviazalo vid. uznesenie 719 z 31.1.2014 (strana 26)
http://www.staralubovna.sk/resources/File/zap_z_msz_30_01_2014.pdf
06. marec 2015

Odpoveď samosprávy

Premiestnenie tejto hovoriacej mapy je v štádiu riešenia a čakáme na jarné mesiace, kedy dôjde k premiestneniu tejto hovoriacej mapy na iné miesto (návrh je podstavec bývalej telefónnej búdky). Nie je skutočne nevyhnutné, aby táto mapa bola v meste. Ak bude vôľa ju (ako aj trojuholníky pri Vabci a Rozvoji) trvalo odstrániť spravíme tak. Veľa závisí aj od konceptu pešej zóny, ktorá bude vznikať v priebehu tohto roka. Všetko bude predmetom verejnej diskusie prostredníctvom projektu mestské zásahy.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ Stará Ľubovňa
12. máj 2015

Krett

12.5.2015

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania