Štrk na uliciach a špina v celom meste

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Dodo F. 20. marca 2015

Ako je po zime zvykom, jar klope na dvere a sneh sa už dávno roztopil. Kým iné mestá majú dávno ulice vyzametané od špiny ktorú odkryl miznúci sneh, Stará Ľubovňa sa ešte nestihla zobudiť zo zimného spánku. Celá je doslova obsypaná odpadom, a čo je horšie, štrkom zo zimného posypu. Najhoršie je to na križovatke pri gymnáziu, kde je taká vrstva štrku, že asfalt pod ňou ani nevidno. Okrem toho, že to pôsobí hnusným, špinavým a zanedbaným dojmom, štrk činí celú križovatku nebezpečnou. V zime na snehu štrk síce pomáha proti šmýkaniu, ale za podmienok bez snehu práve šmyky spôsobuje a predlžuje brzdnú dráhu už pri nízkych rýchlostiach. Keď sa k tomu pridá sklon ul. 17. novembra, môže sa ľahko stať, že auto idúce aj relatívne nízkou rýchlosťou nedokáže ubrzdiť a vletí na hlavnú ulicu pred prechádzajúce iné auto.
Vážení kompetentní, dosť bolo hibernácie, odporúčam nakopnúť odpratávacie mechanizmy a vyčistiť celé mesto od špiny po zime! Je najvyšší čas, veď už najbližší víkend tu máme prvý jarný deň!

20. marec 2015

Ľubomír Krett

Dakujem za podnet, ktory bol uverejnený 19.3. Táto križovatka uz 17.3. o 10.00 hod vyzerala ako na tejto fotografii. Pre upresnenie, VPS ma na starostí 55 km miestnych komunikacii a 15 000 m2 parkovísk, vysypanych bolo 750 tón posypoveho materiálu, ktorý sa nedá pozbierať za deň. Podla rozpisu sa hlavne ťahy upratujú prioritne. Chválim, ze myslite na bezpecnost, pretože vačšina obyvateľov mesta chce, aby bolo upratané na ich ulici, pred ich domom, panelákom hned. Nie všetky komunikácie ma však na starosti VPS . gis.staralubovna.sk. Ing.Krett riaditeľ VPS SL
22. marec 2015

Ľubomir Krett

Uvedená križovatka vyzerá od 17.3. tak, ako na uvedenej fotografii.
22. marec 2015

ferkoferkaty

presne tak, hneď,hneď, lebo Já chcem, chcem, chcem

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania