Mierová-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
Jakub 16. januára 2023

Dobrý deň,

chcem sa opýtať, koľko parkovacích miest vznikne po rekonštrukcii plavárne. Už v súčasnosti je problém v danej lokalite parkovať, čo sa zhorší ešte otvorením plavárne.

V prípade, že mesto to zatiaľ nerieši, tak dávam návrh na vytvorenie nových parkovacích miest (aj ak by to malo byť napr. na úkor zelene - samozrejme s výsadbou nových náhradných stromov v inej lokalite). Ako najvhodnejšia lokalita pre vytvorenie nového väčšieho parkoviska sa javí priestor za bytovkou Mierová 21-27, ktorý má veľký potenciál, avšak zostáva dlhodobo nevyužitý. Tento priestor by zároveň dokázal riešiť aj komplikovanú parkovaciu situáciu pre bytový dom Mierová 17-19.

Ďakujem.

17. január 2023

Jozef

Parkovisko pred plavarnou je uz plne teraz aj ked nieje este otvorena-navstevnici nebudu mat kde parkovat kedze pri rekonstrukcii plavarne nevzniklo ani len jedno parkovacie miesto navyse-takze to bude velmi velky problem zaparkovat-ako vsetko aj toto sa neriesi az ked je neskoro…
27. január 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Pred plavárňou vzniknú dočasné odstavné plochy pre autobusy na výstup návštevníkov plavárne. O návrhu nových parkovacích miest za bytovkou na Mierovej 21 - 27 sa budeme rozprávať budúci týždeň. Momentálne to nie je v pláne investičných akcií, ale vieme to prípadne zaradiť. Pred plavárňou sme nedávno zvyšovali počet parkovacích miest a tiež je ešte potenciál z boku plavárne rozšíriť parkovacie miesta.
Kto? Mesto Stará Ľubovňa
Kedy? Marec 2023

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
28. január 2023

Jakub

Dobrý deň, ďakujem za odpoveď. Som rád, že sa táto téma otvorila a ďakujem aj za ponúknuté riešenia.

Primárne odporúčam riešiť parkovisko na Mierovej 21-27, keďže plocha za bytovým domom je schopná pri dobrom naprojektovaní vytvoriť odhadom aj 50 nových parkovacích miest. Neviem si osobne predstaviť lepšie využitie spomínaného priestoru ako vytvorenie nového veľkého parkoviska, ktoré by pomohlo zlepšiť situáciu s parkovaním.

Situácia s parkovaním v lokalite pri Mierovej 17-19 a Mierovej 21-27 je dlhodobo zlá. Obyvatelia týchto domov parkujú svoje autá aj na parkoviskách pred plavárňou.

Vytvorením nového parkoviska by podľa môjho názoru došlo k synergickému efektu, čiže by sa vyriešila zlá parkovacia situácia Mierovej 17-27 a zároveň by sa uvoľnili parkovacie kapacity pred plavárňou.
30. január 2023

Jozef

Dobry den,ta odpoved od samospravy je taka vseobecns a nezrozumitelna- nemohli by ste trosku tak konkretnejsie odpovedat-lebo situacia pred plavarnou je momentalne taka ze este je zavreta ale parkovisko pred plavarnou je stale uz plne kedze neni kde parkovat pri bytovkach- takze este raz kde budu navstevnici parkovat(20-25 aut…)- to je otazka c.1.

Otazka c2:odstavne plochy pre autobusy vzniknu???- kde vzniknu pre ake autobusy?-je tam jedno pozdlzne miesto pre jeden autobus-takze nerozumiem ake odstavne plochy pre autobusy…

3.pred plavarnou ste zvysovali pocet parkovacih miest-byvam tu uz 5 rokov ale nepribudlo ani jedno takze poprosim konkretne kde ste zvysili aky pocet parkovacich miest pri plavarni???

Jednoducho sa zabudlo tu najpodstatnejsiu vec pri plavarni a bude to obrovsky problem ktory je uz teraz- trebalo teraz pri rekonstrukcii urobit aspon 10-15 miest priamo pred plavarnou a nevymyslat tam bludy…Priamo pred plavarnou urobit pokracovanie parkoviska nic viac nic menej…
22. február 2023

Jakub

@Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ: Dobrý deň, môžem sa opýtať, ako dopadlo rokovanie o návrhu nových parkovacích miest za bytovkou na Mierovej 21 - 27? Ďakujem.
27. február 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Lenka Makarová
Odkaz pre starostu
[email protected]
23. máj 2023

Jakub

@Admin: Dobrý deň, prešli ďalšie 3 mesiace a zatiaľ bez odpovede. Viete to opätovne preposlať samospráve? Ďakujem.
23. máj 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]
19. október 2023

Jakub

Môžem Vás poprosiť o opätovné preposlanie dotazu samospráve?

Predpokladám, že k predošlému vyjadreniu nedošlo z dôvodu, lebo plaváreň nebola dlho v prevádzke a zatiaľ to nebolo potrebné riešiť. Plaváreň je v prevádzke a ak nevznikajú problémy, tak by sa mohol pán Solár aspoň vyjadriť, ako to bude s parkovaním za bytovým domom Mierová 21-27 a ako dopadla diskusia o tomto návrhu v rámci mesta, ktorú spomínal ešte v januári. Navyše, od 1. októbra 2023 platí zákon o zákaze parkovania na chodníkoch. Preto by bolo vhodné poriešiť dlhodobo zlú situáciu s parkovaním pre bytové domy Mierová 17-19 a Mierová 21-27.

Ďakujem.
20. október 2023

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Pavla Rachelová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania