Budovateľská-chýbajúce uzamykateľné stojisko

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení

Dobrý deň,
prosíme o urýchlene umiestnenie odpadkových košov na rohu ulíc Sladkovičová a Budovateľská do ochrannej kovej klietky.
Dôvod môžete vidieť na priložených fotografiách k tomuto podnetu. Pravidelne do odpadkových košov určených pre obyvateľov bytových domov na ulici Budovateľskej a Sládkovičovej vyhadzujú odpad občania ne bývajúci v tejto časti mesta alebo dokonca mimo mesta, prípadne existuje podozrenie, že aj podnikatelia sem vozia vlastný odpad. Tento odpad buď vyhadzujú do odpadkových košov alebo voľne po hodia v blízkom okolí košov( stavebný odpad, marketingové predmety ako tabuľa nad obchodom s jeho menom a iné ). Ďalší problém neporiadku spôsobujú aj ľudia, ktorý prehrabávaním sa v košoch spôsobujú ďalší neporiadok aj na chodníku.
Výsledkom je dojem každého okoloidúceho občana pri pohľade na odpadkové koše, že sa díva na skládku odpadu.
Keďže mnoho áut a občanov chodí parkovať na parkoviska na Sládkovičovej ulici a Budovateľskej ulici z dôvodu návštevy našej nemocnice, tento dojem skládky odpadu majú aj občania z celého Slovenska a nielen obyvatelia Starej Ľubovne.
A pritom najhoršie je, že takýto neporiadok vrhá extrémne zle svetlo na obyvateľov bytových domov na ulici Sládkovičova a Budovateľská. Práve naopak, tento neporiadok upratujeme mi, obyvatelia bytových domov na Budovateľskej a Sládkovičovej ulici, čo by sme teda nemali robiť ale mala by to robiť mestská firma (VPS alebo EKOS).

Ak sa centov nevyrieši, tak budeme žiadať zníženie platieb za odpad, keďže platíme za cudzie odpad a zároveň služby ktoré by mali byť poskytované mestom za ktoré platíme v daniach alebo nie sú poskytované.

(podnet bol upravený administrátorom, nakoľko text porušoval pravidlá komunikácie na portáli)

24. február 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Klietky inštalujeme postupne. Určite zaradíme aj túto klietku do plánu na rok 2024.
Kto? Mesto Stará Ľubovňa
Kedy? Júl 2024

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
24. február 2023

Marek Krafčík

Dobrý deň, ďakujem, prosím dajte potom vedieť keď ju zaradíte s predpokladaným dátumom realizácie. Dovtedy by tento podnet mal zostať v statuse v riešení.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania