Okružná-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
Ema 19. júna 2023

chybaju miesta na markovanie, parkuje sa na pri garazach no niekedy sa tam vytvárajú 2 rady zaparkovaných aut alebo ked su kriaky tak sa parkuje v ceste.Bolo by dobre cez celu dĺžku pri garážach spraviť parkovanie (bočne alebo priame), stačilo by vyrezať v niektorých miestach kriaky a dát zatrávňovacie diely. Kose mozu byt umiestnene na konci garazov smer novy cintorin budu tak na zaciatku a na konci panelaku je tam aj prechod a novy chodnik. Na odpoved ze mame malo zelene. nie mame dost za panelakom. aj auta potrebujeme niekde zaparkovat.
Inac novopostavené súkromne parkovisko nespĺňa účel. Úž rok je prázdne a je tam stále zaparkovane to iste auto. radsej tam mohlo byt verejne.niekedy musia stat auta az na ceste na cintorin ked je plne parkovisko pri panelakoch.

26. jún 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Osobne s Vami v mnohom súhlasím, keďže v predmetnej lokalite bývam.

Parkovanie pozdĺž garáži sa rieši už dlhodobo. V minulosti to bolo zamietnuté z dôvodu, že sa tým prakticky nezískajú nové parkovacie miesta, keďže autá stoja tak, či tak na ceste, resp. niektorí aj na vyjazdenej tráve. Myslím si, že ak by sa tieto miesta vytvorili je potrebné dať aj spomaľovací retardér, keďže autá tam miestami jazdia veľmi rýchlo a ak autá zmiznú z cesty rýchlosť sa ešte zvýši. Ďalšia vec je vizuálna, ale riešiteľná, keďže vytvorením miest sa odstráni zeleň, čo odkryje škaredé fasády garáži. Tu už budeme musieť komunikovať s vlastníkmi, aby to opravili. Budeme tento podnet riešiť na dopravnej komisii.

Parkovisko v smere na Nový cintorín je súkromné. Snažili sme sa o odkup, ale zatiaľ bezúspešne.

Kontajneroviská súhlas, ale komplexne aj s parkovaním.
Kto? Mesto Stará Ľubovňa
Kedy? Júl 2023

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
03. júl 2023

Jozef

Parkovisko na nový cintorín som ponúkol Mestu do prenájmu, tak ako ma prenajaté parkoviska na Budovateľskej ulici od Ľubovnianskej nemocnice. Bezúspešne, bez udania dôvodu.
Ináč, parkovisko je funkčné, parkovať môže kto koľvek po zaplatení parkovného, tak ako na iných parkoviskách. Parkovisko bolo postavené viac menej pre živnostníkov pre ich dodávky, myšlienka sa Bohu žiaľ neujala.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania