Legálna / nelegálna reklama

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Neriešený
meno
Richard 01. mája 2015

Chcel by som sa opýtať mesta Stará Ľubovňa, či je táto forma reklamy na mestskom osvetlení povolená ? Zároveň chcem vedieť prečo ? Tento typ reklamného zariadenia je neestetický, deformuje verejný priestor a neposkytuje informáciu o cene predstavenia. Plánuje mesto v budúcnosti povoľovať reklamy takéhoto typu ? Pretože za posledný čas je to už druhé takéto znečistenie. Môže si aj bežný občan umiestniť reklamu na mieste kde sa mu zachce, resp. na mieste ktoré nie je primárne určené na reklamu ? Ďakujem a poprosím odpovedať na všetky moje otázky.

08. máj 2015

tox

ja si myslim ze v lubovni su dolezitejsie veci, ktore by sa mali riesit ako tvoje posty s reklamou
09. máj 2015

Miro

Pre Tox: Vizulany smog {reklamy, billbordy} spinia mesto asi tak ako smeti, smog z aut alebo rozbite chodniky. Je velmi dolezite, aby boli rozumne regulovane a netrcali z kazdeho stlpu ci muru alebo plota.
19. jún 2015

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, ospravedlňujeme sa, že reagujeme trochu neskôr na Váš podnet.
Reklama cirkusu na stĺpoch VO bola riadne povolená mestom Stará Ľubovňa. Na druhej strane sme prijali pravidlá, že tento typ reklamy nechceme umiestňovať v centrálnej zóne na námestí sv.Mikuláša a na námestí Gen.Štefánika a chceme ho regulovať a spoplatniť na ostatných miestach.
Estetickosť je vec názoru, mne osobne sa to tiež nepáči, ale zase čo rozprávam s mnohými inými nevadí im to. Reklama bola dočasná na dobu 1. týždňa. Za obsah reklamy zodpovedá žiadateľ. Mesto vydá súhlas na umiestnenie reklamy, pokiaľ jej obsah nie je v rozpore so spoločenskými mravmi a neobsahuje vulgarizmy. Aj bežný občan môže umiestniť reklamu. Pred jej umiestnením musí byť vydané súhlasné stanovisko, resp. rozhodnutie mesta o umiestnení reklamy.


Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania