Popradská-semafor-chýbajúci

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
Veronika 17. septembra 2023

Po výjazde z kruhového objazdu zo Starej Ľubovne smer Hniezdne je priechod pre chodcov veľmi nebezpečný. Je problém dostať sa z jednej strany cesty na druhú, keďže vodiči prechádzajúci týmto úsekom nezastavujú. Využívame tento priechod pre chodcov každý deň, veľakrát sa stalo, že vodič z jednej strany zastavil, a z druhej vozidlo nezastavilo. Cez cestu prechádzame s deťmi, cez týždeň využívajú často tento priechod aj študenti, dôchodcovia. Autá v smere z Prešova idu rýchlo a veľakrát nestihnú pribrzdiť - nákladné autá trúbia už z diaľky aby autá vychádzajúce z kruhového objazdu dali prednosť im, pretože už nestíhajú brzdiť. Na tomto priechode došlo už aj k zrazeniu chodkyne. Je na čase s tým niečo urobiť a nečakať na to, kým dôjde k tragédii.

23. október 2023

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Máte pravdu v tom, že vodiči na Slovensku neprejavujú vysokú mieru tolerancie voči chodcom ako aj cyklistom. Preberieme to na dopravnej komisii mesta a navrhneme riešenie na zlepšenie tejto situácie.
Kto? Mesto Stará Ľubovňa
Kedy? December 2023

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
30. október 2023

Jozef Selep

Ten problém je už pri začiatku obce, myslím SL, je tam povolená rýchlosť,,70" ,a chned za značkou je tiež prechod pre chodcov na lavičku cez rieku poprad, trochu veľa na ubrzdenie a daniu chodcom prednosť.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania