Sneh v uliciach mesta

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
Ján 29. decembra 2015

Navrhujem pánu starostovi aby konečne zabezpečil sneh do ulíc mesta.Možte aj na hlavné námestie ku kostolu ale radšej najprv po sídliskách.
Výhod to bude mať viac.Prispeje to k dotvoreniu vianočnej a novoročnej atmosféry ktorá v uliciach mesta pre chýbajúcu svetelnú výzdobu nie je.Anjel je pekný,čo ale neplatí o tom divnom dvojfarebnom tortovom gýči pri Lidle.Keď ale počítame aj tú tortu,aj tak tej tohoročnej výzdobnej nádielky je pramálo.Mesto asi šetrí na elektrike alebo výzdobe,no to je asi mimo možností.Zato navrhujem sústrediť sa na veci ktoré radnica ovplyvniť môže,čiže zasnežiť ulice.
Výhodou snehu je aj čistiaci efekt.Vďaka snehu môžu ulice žiariť čistotou až do jarného roztopenia,všetká špina,štrk a blato budú aspoň na tri mesiace pochované a budú sa šetriť stroje aj nafta.Vďaka

02. január 2016

Jozef Uhľár

Mesto má v tomto zviazané ruky, pretože snehová nádielka patrí do kompetencie VÚC. Kontaktoval som priamo dodávateľa snehu pre Prešovský kraj a dostal som odpoveď, že už uzavreli predbežnú dohodu o zasnežovaní pre prvý kvartál 2016 a v prípade, že zmluvné strany na tejto dohode zotrvajú, so zasnežovaním v meste Stará Ľubovňa a okolí by mali začať už 5.1.2016 v skorých ranných hodinách.
08. január 2016

Odpoveď samosprávy

Ďakujeme za podnet, robíme čo sa dá. Zatiaľ nám to vyšlo len v mesiaci október, čosi máme sľúbené na január a február. Ostáva len dúfať, že kompetentní dodržia slovo :)

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania