Problémové parkovanie

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Neriešený
meno
Martin 14. apríla 2016

Mám pocit že v Starej Ľubovni zákony v Nedelu neplatia parkovanie na námestí je neriešené príslušníci mestskej polície sa tvária že nič nevidia ,autá poparkované v zákazoch ,na prechodoch na zebrách či dokonca priamo na ceste ,preto sa pýtam ako je možné že zatial čo iný ludia dostanú papuču týto nedelnajší "parkovači" nie ,stačí ak človek zastaví na zákaze mimo omše a šup tam papučku , kde je spravodlivosť alebo sa treba obratit niekam vyššie ?

15. apríl 2016

Maroš

Vo všeobecnosti, tak ako sa jazdí a parkuje v Ľubovni, sa asi nejazdí nikde na Slovensku. Každý si zastaví, kde chce a nehovoriac o tom ako sa jazdí a parkuje v Ľubovni po chodníkoch. Na tento problém som už v minulosti upozorňoval viackrát a bez zmeny, takže neverím že dôjde k náprave tentokrát...
29. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Odpoveď z našej strany Vám poskytneme v pondelok, 2.5.2016.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
02. máj 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Cesta okolo Nám. sv. Mikuláša je štátna cesta. Príslušníci Mestskej polície riešia priestupky na uvedenej ceste hlavne cez týždeň z dôvodu vyššej premávke a kvôli bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Počas sobôt a nedeľ nie je vysoká premávka a nedochádza k vážnejším kolíziám. Tieto priestupky je oprávnená riešiť hlavne štátna polícia. K priestupkom, ktoré sú na uvedených fotografiách dochádza v nedele počas prvej sv. omše od 7:00 do 8:30 hod. a hlavne počas veľkých sviatkov. V tom čase naša mestská polícia nepracuje. Počas druhej sv. omši, keď pracujeme, k dopravným priestupkom nedochádza. Na ul. Farbiarskej (bok fary) v najbližšom období dôjde k výmene dopravnej značky s dodatkovou tabuľou s tým, že zákaz zastavenia bude platiť počas pracovných dní od. 7:00 do 16:00 hod. Počas nočných hodín a víkendov sa navýšia parkovacie miesta v uvedenej lokalite. Podobné dopravné priestupky sa vyskytujú aj počas sv. omší pri kostole sv. Petra a Pavla na sídlisku, ale taktiež počas liturgií Gréckokatolíckeho kostola. Je to dané hlavne malým počtom parkovacích miest okolo kostolov. Tento týždeň prebehne aj pracovné stretnutie so štátnou políciou kvôli koordinácii činností. Zároveň dôjde aj ku stretnutiu s dekanom rímskokatolíckej farnosti so žiadosťou, aby na porušovanie dopravných predpisov upozornil veriacich formou oznamu na svätých omšiach.

Oskár Ščigulinský, náčelník Mestskej polície v Starej Ľubovni
03. máj 2016

Milan

Parada ododnes pocas sobot a nedel parkujem na zebre alebo prechode :) Keby nieco som v kostole :D
19. august 2016

Juraj

počas sobôt a nedeľ dávajú policajti odpustky

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania