Kultúrny stánok

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
Jozef. M. 14. apríla 2016

17.03.2016 sa p. prednosta Solár vyjadril : "Našou úprimnou snahou bolo dokončiť majetkovo - právne vysporiadanie pozemkov pod Domom Kultúry a ísť do projektu rekonštrukcie s cieľom zlepšenia energetickej efektívnosti tejto stavby. Urobili sme všetky potrebné kroky vrátane prípravy projektu, znaleckých posudkov a následnému schváleniu mestským zastupiteľstvom. V tomto štádiu, ale k zámene nedôjde a projekt na Kultúrny dom sa nepodal." Kto zaplatí prípravu projektov a znalecké posudky ak p. poslanec Dic bol jedným z účastníkov, ktorý mohol spôsobiť, že mesto nebude mať vynovený kultúrny stánok?
Opätovne sa pýtam, či bude a ak nie prečo nebude vedenie mesta vyzývať p. poslanca na vzdanie sa mandátu? odpoveď, že ho volili občania je neakceptovateľná, pretože by to malo byť povinnosťou.Ďakujem

18. apríl 2016

Rudolf Žiak

Nemusí to byť zámenou. Môžu nám to predať za cenu podľa znaleckého posudku. Poslanci boli ochotní to vyriešiť aj ako zámenu, ale podľa ceny pozemkov určenej znaleckým posudkom. V júni bude vyhlásena výzva na predkladanie žiadosti o NFP a mesto by mohlo predložiť projekt na rekonštrukciu Domu kultúry ak by sa dohodlo v zmysle zákona s majiteľmi pozemkov a predaji alebo nájme.
19. apríl 2016

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Pán poslanec Dic bol zvolený občanmi nášho mesta, rovnako ako primátor mesta. Ja osobne zodpovedám za svoju prácu primátorovi mesta. Primátor mesta, rovnako ako aj mestské zastupiteľstvo sú orgánmi obce (mesta), ktoré chápem, že sú na rovnakej úrovni, pričom majú vymedzené v zákone o Obecnom zriadení svoje kompetencie.

Nechcem tu vyznievať nejako odborne, ale skutočne si myslím, že vedenie mesta nemá byť tým, kto má vyzývať nejakého poslanca, aby sa vzdal svojho mandátu. Je to môj osobný názor a postoj ako to vnímam. Vy môžete mať iný a aj ho máte.

Ing.Aleš Solár, prednosta MsÚ
19. apríl 2016

Jozef M.

Vážený p. Solár napriek Vašej podľa Vášho názoru odbornej odpovede sa Vás nikto neprosil o odpoveď. Je nepochybné že máte svoje kompetecie avšak nemyslím že ich viete napĺňať. Na otázku kto zaplatí vynaložené financie ste neodpovedal. Prečo? Z Vašej neodpovede mám pocit osobnej zainteresovanosti vo veci zámeny pozemkov alebo sa mýlim že by ste na tom mohol mať prospech do budúcna?
19. apríl 2016

Jozef M.

V každom prípade čiastočne odpovedal na moju otázku p. poslanec Žiak, ktorému ďakujem. Počkám ako dopadne mesto so žiadosťou o NFD v ďalšom kole a ako sa MZ vysporiada s otázkou zámeny alebo predaja a potom sa budem opäť pýtať na zodpovednosť ale už Vás p. Solár keď máte kompetencie a zodpovednosť.
06. júl 2016

Rudolf Žiak

Ak sa podarí vyriešiť vlastnícke vzťahy do augusta môže sa mesto uchádzať o finančné prostriedky z OP KŽP v rámci opatrenie 4.4.1 Zníženie spotreby energetickej energie pri prevádzke verejných budov. Výzva ma byť zverejnená v mesiaci august. Alokácia je 80 000 000 eur.
07. júl 2016

Jozef M.

Este ze aspon p. Ziak pracuje a informuje!

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania