Plastové kontajnery v meste

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Uzavretý
meno
Martin 27. decembra 2017

Dobrý deň,

chcel by som sa informovať, či mesto resp. firma Ekos plánuje výmenu kontajnerov pre plasty. Momentálne sa zbierajú do súčasných kontajnerov prevažne PET flaše a zvyšok plastového odpadu končí v kontajneroch s netriedeným odpadom. Otvor, ktorým sa vhadzuje do kontajnera plastový odpad je malý a nevyhovujúci. Bolo by super, ak by ste doplnili po celom meste žlté kontajnery s veľkým otvorom, aby ľudia mohli vhadzovať veľké 25 litrové sáčky s nazbieraným plastovým odpadom. Tento typ odpadu sa nazbiera v domácnosti veľmi rýchlo, pretože pomaly všetok spotrebný tovar sa balí do platových obalov. Určite by to zefektívnilo triedenie odpadu.

Ďakujem vopred za Vašu odpoveď.

Martin

05. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Vyjadríme sa k nemu v priebehu budúceho týždňa po konzultácii so spoločnosťou EKOS, s.r.o.

Aleš Solár, prednosta MsÚ
12. január 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

EKOS, spol. s .r.o. v meste Stará Ľubovňa na základe Zmluvy o zbere s OZV Natur pack vykonáva zber plastov zo zberných nádob umiestnených pri bytových domoch príslušnou technikou. Dodanie zberných nádob na triedený zber odpadov zabezpečuje OZV Natur pack, ktorá v blízkej dobe neplánuje umiestnenie nových nádob. V roku 2018 sa predpokladá objektivizácia potreby zberných nádob a intenzity zvozov zo strany Natur pack.

Pre efektívnejšie triedenie odpadu je potrebné vhadzovať do zberných nádob stlačené PET fľaše, drogériový plast a fóliu. Ostatný plastový odpad ako sú kelímky, črepníky, hračky a iné tvrdé plasty /stoličky, vedrá/ momentálne nedotrieďujeme, lebo je problém so spracovaním a zhodnotením na Slovensku. Tento odpad tak končí ako komunálny, čo je škoda, ale určite sa touto témou chceme zaoberať.


RNDr.Valent Jaržembovský, konateľ spoločnosti EKOS, s.r.o.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania