Velikanský ohrozujucí strom na Mierovej 1099/66

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
A A 18. mája 2018

Obrovský strom,ktorý ruší wi-fi signal,signal televizie,alergen pre alergetikov. Počas burky ohrozuje auta,stojace na parkovisku. Poprosim ho vyrubať, alebo aspoň skratiť vrchy. Ďakujem za pomôc.

23. máj 2018

Adam

Pre niektorých obyvateľov sú neprekonateľným problémom stromy, ale riešiť to výrubom znamená to privolať rýchly zánik vzrastlej zelene v meste. Neskôr môžu prísť na rad menšie stromy, lebo listy znečisťujú verejné priestranstvá, potom príde na rad tráva, lebo treba niekde parkovať...
Kde budeme potom hľadať v meste v horúcom lete tieň, ako zastavíme silný vietor na sídliskách v zime?
24. máj 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň a ďakujeme za Váš podnet. Skupina stromov topoľov bola vysadená ako ochrana proti vetru prenikajúceho do vnútrobloku, plní funkciu vetrolamu. Obhliadkou za účasti správcu verejnej zelene nebolo zistené priame ohrozenie aut na parkovisku. Jedná sa o viackmenný strom. Koruna krajného kmeňa, ktorý je najbližšie k fasáde bytového domu je v tesnej blízkosti bytového domu. Správca verejnej zelene zabezpečí odstránenie 1 kmeňa v jesennom období v čase vegetačného kľudu po ukončení vegetačného obdobia za pomoci vysokozdvižnej plošiny.



Ing.Miroslav Pristaš, referent životného prostredia a civilnej ochrany

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.