Mestské parkovisko pridelené jednému bytovému domu

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

V riešení
meno
Milan 24. júla 2018

Parkovisko na ulici za vodou bytový dom číslo 1. Majú vlastné vyhradené parkovisko zaparkuje tam iné auto napr z bytového domu číslo 2 tak máte problém výkažu vás sneho policajti alebo máte pokutu zavolajú na vás políciu obyvateľa bytového domu za vodou 1 ako si oni vyslúžili to parkovisko ? Vie mi to niekto z kompetentních vysvetliť ? Veď parkovisko je mestké tak by malo slúžiť všetkým obyvateľom mesta nie ? Ešte keď je taká zlá situácia v celej Lubovni s parkovaním ako to je možné ? Mesto zadarmo parkoviska rozdáva ??? Dostane aj bytovy

01. august 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,

Takýchto prípadov je v meste z minulosti viacero. Značky tohto typu sú osadené na ul.1.mája 2-4, kde je parkovisko dokonca uzavreté rampou a obyvatelia platia prenájom za jeho užívanie. Takisto oproti na ako je vjazd ku školskému dvoru ZŠ Levočská je osadená takáto značka, či na ul.Obrancov mieru oproti Regionálnemu úradu verejného zdravotníctva.

Je to skutočne na polemiku, či takéto značky povoľovať alebo nie, lebo aj v súčasnosti máme na stole žiadosť o osadenie takejto značky. Lokalita Za Vodou je v oblasti parkovania už dosť preexponovaná. Možnosti rozšírenia parkovania sú dosť limitované blízkosťou rieky a okolitou zástavbou. Jediným šťastím je parkovisko pri Bille, ktoré slúži majiteľom motorových vozidiel bývajúcich v tejto lokalite.

Povolenie osadenia značky ešte preveríme.

Ing. Aleš Solár, prednosta MsÚ
01. august 2018

Tomáš Michnievič

Ul. 1mája ja celkom pochopiteľná je to v meste ale na sídlisku schváliť takúto značku ? Pre jeden bytovy dom take veľké parkovisko ? Príďte sa večer pozrieť ako sa tu parkuje pred bytovým domom 2,3,4,5,6,7,8 až po garáže ešte i pred garáž sa Vám zaparkujú na trávu do križovatky ako sú garáže no proste katastrofa a bytovka č.1 poloprázdne parkovisko. Viete aká je situácia a vy im schvalíte parkovisko a ešte ho im aj rozšírite .Platí prenájom aj bytový dom č.1 ? Parkovisko Billa je súkromné a tiež niesu stoho nadšený že tam obyvatelia parkujú majú aj na fasáde billi vyvesené tabuľky. Poprosím o vysvetlenie kde potom majú parkovať ostatne bytové domy? Prečo ste vlastne tu značku povolili osadiť ? Aký bol dôvod ?

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania