Odpad pri a v Jakubianke a v priekopách popri ceste do Podsadku

Zodpovednosť za riešenie: Stará Ľubovňa

Vyriešený
meno
KS 20. januára 2014

Váž. p. Pristáš referent žp, MsÚ - vo svojom vyjadrení pod podnetom Mesto plne odpadkov, http://www.odkazprestarostu.sk/stara-lubovna/podnety/7169/mesto-plne-odpadkov píšete, že v meste bola vytvorená pracovná čata pracovníkov (prostredníctvom zmluvy s ÚPSVaR /úradom prace/), ktorí sú určení na čistenie verejných plôch. Touto cestou by som chcela upozorniť na lokality, ktoré potrebujú vyčistiť, pretože sa začínajú meniť na nelegálne skládky, a to hlavne úsek popri ceste do Podsadku, ústie rieky Jakubianky jej brehy a okolie a obe strany a okolie hojdacieho modrého mostu smer Zberné suroviny. Nachádza sa tam aj nebezpečný odpad, časti monitorov a obrazoviek, veľké množstvo šatstva a plastov. Kedže zima nám nechce prísť a zatiaľ to nie je ani zarastené trávou a v krovinách bez lístia sa odpad vyníma, bolo by to dobré urobiť už teraz. Som veľmi rada, že vznikla takáto upratovacia čata. Je to chvályhodné.

http://www.odkazprestarostu.sk/stara-lubovna/podnety/7169/mesto-plne-odpadkov

22. január 2014

Odpoveď samosprávy

Pracovná čata mesta dnes /22.01.2014/ upratala okolie supermerketu Billa, brehy potoka Jakubianka až po zaústenie do rieky Poprad, okolie ulice Továrenskej. Od 27.01.2014 bude počet pracovníkov určených na verejný poriadok v meste rozšírený po dohode s ÚPSVaR, nakoľko terajší počet 7 peších osôb nepostačuje a nemôže obsiahnuť celú rozlohu mesta. Okrem pracovnej čaty mesta zabezpečuje verejný poriadok v meste p.o. mesta VPS, a fy Ekos s.r.o. Stará Ľubovňa, v jarnom období Slobyterm s.r.o. Vzhľadom na charakter počasia /dnes snehová pokrývka/ bude komunálny odpad odstránení pokiaľ to počasie umožní. Lokality, ktoré uvádzate sú v priebehu roka čistené viackrát. Po vyčistení a vyzbieraní odpadu sú mnohé miesta znečistenia najmä v smere do mestskej časti Podsadek, opätovne znečistené v priebehu pár dní. Vami uvádzané lokality, okrem ďalších problémových evidujeme a budeme riešiť.

Ing.Pristáš Miroslav, žp MsÚ
23. január 2014

KS

22.1. od skoreho rana husto snezilo ......a uz teraz, ked sneh trochu zisiel, je opat vidno na brehoch Jakubianky {aj v nej} a hlavne pri zausteni do Popradu, plno odpadu, ten isty odpad, ktory tam bol aj pred "upratanim"....preto nepovazujem tento podnet, ani podnet Mesto plne odpadkov za vyrieseny....skor za zasnezeny

https://www.odkazprestarostu.sk/stara-lubovna/podnety/7169/mesto-plne-odpadkov
25. február 2014

Julka

Nič nie je vyriešené, stačí sa prejsť po chodníku od autoumývarky po most okolo Jakubianky a vidíme to upratanie:( Tento istý bordel tam bol už pred Vianocami :D.
25. február 2014

Odkazprestarostu.sk

Podnet bol znova označený ako "Zaslaný".
Podnet označíme vyriešený v prípade ak sa potvrdí že je všetko popratené.

S pozdravom administrátor
11. marec 2014

Rudolf Žiak

V minulom týždni bol vyzbieraný odpad pri Jakubianke na Jarmočnej ulici.
13. marec 2014

juro

A co odpad v Jakubianke, cakame ze ho splachnu jarne dazde? ....taktiez breh Popradu pod hojdacim mostom je brutalne spinavy....potom okolie cesty pri novej ochrannom vale na zaciatku Mytnej ulice, okolie kolajnic a brehy svahov smerom na Zamocku ulicu ....???
23. marec 2014

Julka

Môžem potvrdiť, že to bolo upratané. Ale, bohužiaľ, kým sa naši čierni spoluobčania a opilci mesta nespamätajú, odpadky tam budú stále pribúdať. Na dotaz reagujú: Veď biely to upratajú. Toto je a bude večný kolobeh a ja na mieste mesta, zapriahnem všetkých poberateľov dávok a nech si to po sebe a svojich deťoch upracú.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.