Husitská cesta-Verejné služby-iné

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Vyriešený

Dobrý deň chcel by som sa spýtať na výstavbu obchodu LIDL. Tak dlho sa už o tom šepká a rozpráva, že človek ani nevie čo je pravda. Tento obchod tu určite potrebujeme keďže tu nie je nič väčšie kde by sa dalo fajn nakúpiť. No nikde som nenašiel konkrétnu odpoveď či áno alebo nie. Určite by to zaujímalo mnohích občanov mesta či padlo nejaké konkrétne rozhodnutie poprípade kedy by sa mohlo začať stavať. Ďakujem pekne.

17. august 2022

Občan

Aj mňa by zaujímalo či sa výstavba plánuje alebo nie.
27. august 2022

tomino

Mesto predalo pozemky lidlu uplne podcenu v centre mesta a obcanom predava za dvojnasobnu cenu na Hnilikoch. Všetky informacie o lidli su tu plan je 24 minuta - https://youtu.be/-8cYCQ7x4Rs
27. august 2022

Marek

Podľa mňa sa to niekde zaseklo, pýtal som sa na stránke Lidlu a odpoveď bola veľmi zvláštna. Možno pred voľbami sa dozvieme viac.
28. august 2022

Martin

Podľa všetkého je to odsúhlasené a schválené ale nič sa nedeje. Rad by som vedel v čom je problém aby to nezostalo len pri slovách a konečne sa tu začalo niečo budovať.
01. september 2022

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

podnet bol opätovne preposlaný samospráve.

S pozdravom,

Admin
Odkaz pre starostu
[email protected]
02. september 2022

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Martin,
na základe dlhodobej požiadavky obyvateľov o vybudovanie prevádzky obchodného reťazca LIDL v Starej Turej mesto reagovalo pozitívne na žiadosť spoločnosti LIDL o odpredaj vhodného pozemku na výstavbu prevádzky, avšak za predpokladu, že spoločnosť splní určité podmienky. Po dlhších rokovaniach zástupcov mesta so spoločnosťou bolo dňa 17.02.2022 schválené uznesenie MsZ č. 4 – XXXI/2022 o odpredaji 2 svojich pozemkov parc. č. 1050/1 a 1042/18) s podmienkou, že kúpna zmluva bude uzatvorená až po tom, čo spoločnosť LIDL nadobudne vlastnícke právo k pozemkom súkromného vlastníka (parc. č. 1051 a 1052) a získa právoplatné územné rozhodnutie pre stavbu prevádzky maloobchodnej prevádzky s príslušenstvom. Následne v máji 2022 došlo k podpisu zmluvy o budúcej kúpnej zmluve, ktorá je rovnako ako spomínané uznesenie, zverejnená na webovom sídle mesta v zmysle infozákona. Cena pozemkov bola určená znalcom. K tejto sume však treba prirátať investície, ktoré LIDL na svoje náklady vynaloží na rekonštrukciu cesty a na opravu chodníkov na Ulici Jiráskovej v plnom profile a dĺžke, na vybudovanie cca 12 parkovacích miest (mimo parkovísk potrebných pre samotnú prevádzku) ako aj na rekonštrukciu detského ihriska na tejto ulici a vybudovanie lávky pre peších cez potok od maloobchodnej prevádzky smerom k poliklinike. V súčasnosti spoločnosť LIDL pracuje na získaní územného rozhodnutia, čo si samozrejme vyžaduje istý čas.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.