Zaplavená cesta

Zodpovednosť za riešenie: Iný subjekt

Vyriešený
meno
Alena Naďová 21. novembra 2015

Dobrý deň, prosím o postúpenie riešenia problému zaplavenej cesty v smere Stará Turá - Súš, v lese medzi miestnou časťou Žarlákové a Kulichech Jarky. Cesta býva už niekoľko rokov v období dažďov a aj v zime ťažko prejazdná pre autá, cyklistov a najmä chodcov. Odtokový kanál, ktorý tu bol v minulosti vybudovaný, je zanesený opadaným lístím a naplavenou hlinou z lesa, možno by sa do riešenia mohli zapojiť aj mestské lesy, ktoré v tejto oblasti ťažia drevo. Ďakujem.

26. november 2015

Odpoveď samosprávy

Problém preliačiny na ceste do Súša je dlhodobo známy. Jedná sa o zle skonštruovanú vozovku na ceste ktorú spravuje Správa ciest TSK a tento problém nebol odstránený ani po oprave povrchu vozovky. Veľmi tam chýba odvodňovací kanál s priepustom, čo je nevyhnutná súčasť funkčnej cesty. Hoci ako spoločnosť spravujúca mestské lesy robíme dostupné opatrenia zabraňujúce vytekanie vody na verejné komunikácie, no nemôžeme zasahovať do majetku iných organizácií, t.j. do telesa cesty v správe TSK. Riešenie tohto problému vidíme iba cestou komunikácie so Správou ciest TSK.


Ivan Durec
Lesotur s.r.o.
26. november 2015

Alena Naďová

Dobrý deň, včera som na uvedenom úseku zaregistrovala zmenu, voda už na ceste nebola, vedľa krajnice boli osadené cestné smerové stĺpiky a aj krajnica bola zdá sa očistená. Neviem, kto túto opravu zabezpečil, dúfam len, že bude mať aj dlhodobejší účinok. Ďakujem za odpoveď.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.