Chýbajúci chodník

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Vyriešený
meno
tomino 18. októbra 2016

Prosím o dobudovanie chýbajúceho chodníka na ulici Štúrovej. Kedže práve prebiehajú výkopové práce na Korei, bolo by efektívne využiť tento čas na prepojenie spodnej a vrchnej časti korei chodníkom.

Jedná sa o veľmi nebezpečný usek cesty , z každej strany je križovatka, plus neprehľadná zákruta. Autá tam dosahujú veľké rýchlosti v oboch smeroch a chodci sa nemajú kde vyhýbať. Daným úsekom chodia deti do školy, aj mamičky s kočíkmi i ostatný chodci. V prípade že v oboch smeroch ide auto, chodec sa nemá kde uhnúť, ludia uskakujú do trávnika. V zime keď je sneh sa tu majú problém vyhnúť autá, chodec tu už riskuje život a zdravie.

Keďže sa nejedná o náročnú stavbu, ide o krátky úsek chýbajúceho chodníka a je tam aj voľné miesto popri ceste, určite bynemal byť problém tento chodník dobudova

24. október 2016

Odpoveď samosprávy

Každý rok sa z rozpočtu vyčleňujú financie na rekonštrukciu mestských komunikácií. Vždy sa realizuje 1 úsek v priľahlých častiach a 1 úsek (prípadne viac menších) na Starej Turej. Na tento rok bol vybraný úsek na Ul.Hviezdoslavovej, kde sa tiež už dlhé roky "tlačí pred nami problém" s nedoriešeným chodníkom pred rodinnými domami a tiež ako prístup na detské ihrisko. Nie je to teda len otázka času ale hlavne financií. Vašu požiadavku postúpime na najbližšiu komisiu výstavby, kde treba doriešiť celkovo situáciu o ktorej píšete (náväznosti na priechody pre chodcov atď).


Ing. Jana Vráblová, riaditeľka TSST
09. máj 2017

tomino

Pol roka prešlo a žiadna riešenie tu nebolo zverejnené tak znovu pripomienka.

Pevne verím že peniaze sa nájdu nakoľko mesto vydláždilo dva široké vjazdy do kvetinárstva IRIS z bočnej strany tak by mohlo nájsť pár eur aj na 100m chodníka, poprípade ho vybudovať zo starej dlažby ktorá bola v pešej zóne. Ak už by nemal kto to robiť tak treba využiť poberateľov dávok tak ako to robia aj iné mestá, možno by boli chodníky aj na Šturová ulica v zime odhrnutá a teraz pozametaná.

Ďakujem
07. júl 2021

Odpoveď samosprávy

Chodník v tejto časti bol vybudovaný.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá
20. júl 2021

tomino

Chodník je aktuálne plný tráv ktoré sa kosili pred mesiacom a čerešní ktoré padajú zo stromov. Bolo by ho možné aj pozametať sem tam.

Ďakujem
20. júl 2021

Odkaz pre starostu

Dobrý deň,

predmet tohto podnetu bol vyriešený, pre znečistenie chodníka prosím vytvorte nový podnet.

Ďakujeme.

Barbora Kmeťová
Odkaz pre starostu
[email protected]

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania