Aktualizovať podnet
Obytný blok s jednostranným prístupom

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Obytný blok s jednostranným prístupom

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Vyriešený
meno
kormosj 24. mája 2017

Určite tu neuvediem nič nové, o čom by kompetentní v Starej Turej nevedeli. Podľa stávajúceho podnetu zo Zhromaždenia delegátov SBDO Stará Turá, pripomeniem touto cestou problém (atrakciu, nedostatok, možno i jedinečnosť) v našom meste - na Mierovej ulici - je tu obytný blok s jednostranným prístupom! Na "zadnú" stranu vchodov ústia dvere - únikový východ - ale do voľného priestoru, teda na trávnik. Nechcem si predstaviť situáciu po výdatnom lejaku, že by na túto plochu, ku vchodu museli prísť hasiči, sanitky, či iné vozidlá po rozmáčanom trávniku. Stále si lámem hlavu, ako na takýto nedostatok bolo vydané kolaudačné rozhodnutie? Myslím si, že o takomto probléme poslanci Mestského zastupiteľstva mesta Stará Turá nevedia.

Jediné riešenie je, ak nechceme trpieť uvedený stav naďalej, vybudovať aspoň chodník pozdĺž bytovej jednotky na Mierovej ulici, k možnosti priblíženia sanitky, záchranných vozidiel, hasičom, atď.. Prípadne aspoň dodať stavebný materiál a možno prístupovú cestu si vybudujú tam bývajúci obyvatelia svojpomocne.

S pozdravom Ing. Ján Kormoš. p.s. prepáčte za záber ale fotka nie je.

30. máj 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ak v rámci kolaudácie stavby, boli kolaudované aj prístupové chodníky a spevnené plochy tak, pred BD zo strany hlavného vchodu, kde je aj spevnená plocha v dostatočných šírkových pomerov pre možnosť príjazdu protipožiarnej záchranárskej techniky, alebo sanitky. V prípade, že nastane situácia a bude nevyhnutné pre záchranu ľudských životov vstupovať a jazdiť na nespevnené plochy od zadných vchodov, tak to bude musieť mesto strpieť, lebo ľudský život je viac ako vysiata tráva, alebo vysadená zeleň.



Ing. Jana Mináriková, vedúca odd. výstavby, ÚP a ŽP, MsÚ
30. máj 2017

kormosj

Ďakujem Vám za odpoveď,
ktorá musí uspokojiť predovšetkým samotných obyvateľov obytného bloku na Mierovej ulici!
S pozdravom
Ing. Ján Kormoš.
01. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
priestor oboch "vnútroblokov" v týchto miestach bol rekonštruovaný a riešený počas rokov 2017 - 2019.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania