Aktualizovať podnet
ZŠ - bočný vchod

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

ZŠ - bočný vchod

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Vyriešený
meno
Marek 27. mája 2017

Dobrý deň,
bolo by možné upraviť bočný vstup do ZŠ Komenského? Stačilo by kúsok žltej čiary priamo okolo chodníka pri bránke a ideálne aj priechod pre chodcov. Pribudli parkovacie miesta, ale väčšina ľudí má pocit, že autom sa dá zastaviť iba pri bránke. Ohrozuje to všetky deti, cez auto ich nieje vidno. Možno by to mala byť len jednosmerná ulica.
Ďakujem.

01. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
bočný vchod do areálu ZŠ Komenského bol zriadený počas prestavby špeciálneho pavilónu ZŠ na MŠ. To že zostal zachovaný z dopravného riešenia nie je vhodné. Do areálu je hlavný vstup a ten sa má využívať. Mesto má zámer v priestore kotolne po jej odstránení, keďže už stratila význam, vybudovať komunikáciu s odstavnými plochami, tak aby vodič – rodič mohol bezpečne zastať zaviesť dieťa cez hlavný vchod do priestoru ZŠ a plynule odísť na MK.
Najskôr bude potrebné spracovať štúdiu, ktorú musíme odsúhlasiť dopravným inšpektorom a následne pristúpime k búraniu kotolne a realizácii zámeru. Je to časovo a najmä finančne náročná investícia, ktorá musí byť tiež schválená MsZ.
Avšak dopravná situácia pri ZŠ Komenského sa bude realizovať v priebehu roku 2017. Už teraz je v prípravnej fázy zadaný a objednaný projekt spracovania dopravného riešenia na spomínanej komunikácii s návrhom jednosmernej ulice. Tieto projektové riešenia boli zo strany mesta Stará Turá zadané na základe požiadavky od občanov a vedenia školy.


Ing. Jana Mináriková, vedúca odd. výstavby, ÚP a ŽP, MsÚ
Jaroslav MARTINUS, organizačné odd., MsÚ
05. november 2017

Marek

Číta to tu niekto?
01. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v ulici bolo ešte počas roka 2018 vykonané navrhnuté dopravné riešenie so zavedením jednosmernej premávky.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá
02. október 2020

Marek

Vďaka jednosmernej premávke sa situácia zlepšila, ale ostatné problémy pretrvali. Ale to je už skôr o tolerancii šoférov, hlavne rodičov, keď parkujú priamo pred bránkou. Takže keď nie zebra, aspoň žltá čiara, nech sa obmedzí parkovanie "na chrapúňa".
Ďakujem.
02. október 2020

Marek

Ak by niekto nechápal, prikladám staršie fotky, situácia je každé ráno zlá.
02. október 2020

Marek

Ešte 2017
27. september 2021

Andrea Sadloňová

Dobrý deň, táto ulica bývala od 1986 do 2018 dvojsmerná. Bolo by fajn, ak by deti znova chodili do školy peši a túto cestu prenechali obyvateľom týchto panelákov. Pôvodní obyvatelia týchto panelákov ani nemal šancu si vybrať, kde bývať a boli sem nútene presťahovaní komunistami po nútenej asanácii domov pozdĺž potoka. Táto cesta nikdy nebola dizajnovaná pre usilovné mamičky, ktoré sem každé ráno zvážajú deti. Mesto by mohlo podporiť pohyb detí a spraviť ho bezpečné, aby rodičia nemali strach pustiť aj prváčikov do školy ráno.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.