Aktualizovať podnet
Nepriehľadná križovatka

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Nepriehľadná križovatka

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Vyriešený
meno
zdeno 12. júna 2017

Dobrý deň, je možné umiestniť zrkadlo na ulici Hurbanová na mieste, kde sa vychádza z parkoviska na hlavnú cestu? Vo väčšine prípadov, pri Andiame tam stáva toľko áut, že ak chce vodič odbočiť vľavo smerom k poliklinike, musí autom vojsť do križovatky, aby sa uistil, či nejde nič zdola, potom zhora a až potom môže ísť. Niekedy je to dosť komplikované aj pre skúseného šoféra.
Ďakujem.

16. jún 2017

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
situácia na Ul. Hurbanovej, ktorú popisujete nie je ojedinelý prípad. Pozdĺž celej ulice sa vyskytujú iné výjazdy s podobným problémom. Situáciu je dlhodobo v riešení, avšak o umiestnení zrkadiel sa zatiaľ neuvažovalo, nakoľko i takýto zásah do prevádzky na komunikácii si žiada spracovanie dopravného projektu a následne odsúhlasenie dopravným inžinierom. Z hľadiska bezpečnosti a prevádzky na pozemných komunikáciách tieto parkujúce vozidlá porušujú Zákon o cestnej premávke č.8/2009 a konkrétne §25 písm. d). Je to však spôsobené tým, že ako väčšina miest sa potýkame s nedostatkom parkovacích miest.

Ing. Jana Vráblová, riaditeľka TSST, Jaroslav Martinus referent organizačného odd.
19. jún 2017

zdeno

Z hľadiska dlhodobého riešenia daného problému sa aj uvažuje o nejakom konkrétnom riešení? (zníženie rýchlosti, umiestnenie retardérov pred križovatkami.....)
13. september 2017

kormosj

Prepáčte za neskorú reakciu na hore uvedené, ale pri opakovanom čítaní o problematike krížovatky, som postrehol v zdôvodnení: "...ako väčšina miest sa potýkame s nedostatkom parkovacích miest.", ale prosím Vás, to nie je dôvod na toleranciu k porušeniu zákona!
01. október 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
v danom mieste bolo ešte v roku 2018 osadené dopravné zrkadlo.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania

Sledovať riešenie podnetu
Chcete byť informovaní o ďalšom vývoji podnetu? a sledujte jeho riešenie.