Aktualizovať podnet
Parkovanie pred križovatkou Hurbanova ulica

Nahrajte obrázok aktualizácie podnetu:

Vaše meno:

Váš e-mail:

Koľko je jedna plus jedna? (zadajte číslo):


   alebo   ísť späť


Pomoc

Pomocou nasledovného dialógu nás môžete upozorniť na akúkoľvek zmenu príslušného podnetu, či už sa jedná o jeho nápravu, alebo naopak zhoršenie daného stavu.

Parkovanie pred križovatkou Hurbanova ulica

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

Vyriešený
meno
Lukas 29. októbra 2018

Dobry den,
Opakovane sa stava, ze na krizovatke Hurbanova (vedla Matrasu) smerom ku vchodu k 2. ZS, stavaju v krizovatke bud osobne auta alebo ako je na fotke vidiet, skuter (Co je v protiklade podla zakona o cestnej premavke zákon č. 8/2009 Z.z, , § 25, Vodič nesmie zastaviť a stáť, pismeno d)). Vyjazd z tejto krizovatky vdaka takto odparkovanym autam je problematicky. Dana cesta (od ZS) je pomerne uzka, vdaka takto odparkovanym autam/skutrom nie je mozne sa zaradit vpravo, cim je skomplikovany jednak vyjazd na "velku" Hurbanovu, zaroven aj vyhybanie sa vozidlam, ktore z "velkej" Hurbanovej odbocuju. Poprosil by som o riesenie. Dakujem

31. október 2018

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň,
ďakujeme za podnet, majiteľa skútra sme riešili v zmysle zákona a skúter si preparkoval.

MsP Stará Turá
31. október 2018

Lukas

Dobry den,

dakujem Vam a ocenujem relativne rychle vyriesenie. Kazdopadne ale dany podnet nebol zamerany len na tento konkretny pripad (skuter). Ako som pisal v povodnom podnete, opakovane tam stoja aj auta, co je v danej krizovatke mozno vacsi problem ako samotny skuter. Preparkovanie naozaj neriesi dany problem. Preto by bolo fajn, riesit veci koncepcne a nie jednorazovo. Dakujem.
13. november 2018

Odpoveď samosprávy

Problém s parkovaním a státím v križovatke na Hurbanovej ulici, budeme riešiť v spolupráci s MsÚ po zrealizovaní projektu obnovy dopravného značenia a revitalizácii priľahlých vnútroblokov a parkovísk.
Úprava a realizácia dopravného značenia na Ul. Hurbanova sa bude realizovať v roku 2019. Projekt úpravy dopravného značenia je spracovaný.



MsP Stará Turá
Jaroslav Martinus, MsÚ Stará Turá
22. október 2020

Odpoveď samosprávy

Úprava a realizácia dopravného značenia na Ul. Hurbanova sa realizoval v roku 2019, kde boli v danom priestore vyznačené miesta pre parkovanie vozidiel.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá
22. október 2020

Lukas

Ocenujem ze na podnet ste odpisali aj po 2 rokoch. Ocenujem aj nakreslenie miest pre parkovanie vozidiel. Bohuzial, sa vsak stava ze napriek tomu ze v tej krizovatke nie je nakreslene miesto, stava tam auto. Mozete tam dat aspon zltu ciaru? Tam naozaj nie je mozne aby sa tam stretli 2 auta a jedno nemuselo cuvat do krizovatky ak je tam zaparkovane auto. Nehovoriac o tom, ze ak tam stoji auto, prechod pre chodcov, ktory je hned za krizovatkou vpravo nie je vdaka zaparkovanemu autu vidiet, treba vojst do krizovatky aby bolo vidiet pripadnych chodcov. Je sice pekne ze nakreslite park. miesta ale ked tam aj auto stoji (kde by nemalo) tak to neriesite a to som videl aj panov z MsP hliadkovat po ulici.
19. november 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Lukáš,
ďakujeme za podnet. Samozrejme tieto situácie by nemali nastať. Žiaľ stáva sa to smutným pravidlom, nielen v tomto danom priestore na Hurbanovej ul., ale i v rôznych častiach mesta. Všeobecne máme v meste počet parkovacích miest nedostačujúci, avšak to neoprávňuje občanov/šoférov k parkovaniu vozidla v križovatke, ktoré je výslovne zakázané a upravujú ho zákony i vyhlášky o cestnej premávke. Váš podnet budeme konzultovať a riešiť s príslušníkmi MsP. Zároveň Vás žiadame ak takýto priestupok evidujete, je potrebné vždy kontaktovať MsP príp. i štátnu políciu, ktorá daný podnet preverí a rieši.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania