Mýtna-cesta-rozbitá (väčší úsek)

Zodpovednosť za riešenie: Stará Turá

V riešení
meno
Tomáš 21. augusta 2020

Dobrý deň,
chcel by som sa spýtať či sa v budúcnosti plánuje aj frézovanie a nanovo položenie asfaltu s uvalcovaným na Mýtnej ulici od polikliniky až po benzínovú pumpu?
Tento úsek je dosť zlý ako za sucha, tak aj keď naprší - sú tam dosť veľké kaluže vody.
Cesta je široká a sú v nej vyjazdené koľaje, výtlky - vodiči tam kľučkujú aby si šetrili ako nápravu auta, tak aj vyhýbajúcim sa cyklistom.
Kanalizačné poklopy by dobré bolo dať za rovno vozovky - teraz sú buď utopené alebo vytŕčajú - ale takých je na Starej Turej viacero (ulica Generála M.R.Štefánika je príkladom)
Na tejto ceste chýbajú aj riadne okrajové čiary.
Jazda v tomto úseku je dosť nepríjemná.

Ďakujem za odpoveď a prajem veľa zdaru pri oprave.

26. august 2020

Marek

Táto cesta asi nepatrí mestu, ale ten stav je naozaj katastrofálny a bolo by načase, aby to kompetentní riešili.
31. august 2020

Adam Kožela

Veru bolo by na čase aby sa začala táto cesta riešiť, takisto vjazd do Starej Turej od NM po kruhový objazd je v dezolátnom stave.
31. august 2020

Štefan Palmy

Pripájam sa treba to dať do poriadku!
01. september 2020

Radeq Stefka

Veru treba to dať do poriadku
03. september 2020

Odpoveď samosprávy

Dobrý deň, pán Tomáš,
daný úsek cestnej komunikácie, ktorý spomínate, nie je v správe mesta Stará Turá. Štátnu cestu č. II/581 na Mýtnej ulici má v správe Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja. Momentálne nemáme vedomosť o tom, že by sa tento úsek cesty mal nachádzať v plánoch k rekonštrukcii TSK v tomto roku. V letných mesiacoch mesto Stará Turá pripomienkovalo strategický dokument TSK – Plán udržateľnej mobility Trenčianskeho samosprávneho kraja (PUM TSK). Jedna z pripomienok mesta smerovala práve na problematickú cestu č. II/581 spájajúcu dva hlavné uzly Myjavu a Nové Mesto nad Váhom. Kraj sme informovali, že opotrebovanosť celej cesty (ako cestného behúňa tak aj podložia) vďaka vysokému počtu nákladných automobilov a ich preťaženosti spôsobuje veľké problémy pre osobnú i nákladnú dopravu. I preto bol v Územnom pláne mesta navrhovaný južný obchvat, ktorý by tento hlavný ťah na ceste TSK č. II/581 presmeroval južne od priemyselného parku Chirana (resp. aj mesta Stará Turá), a tým by sa výrazne znížila miera negatívneho pôsobenia rôznych činiteľov na životné podmienky obyvateľov. Žiaľ, v návrhu PUM TSK je tento obchvat naplánovaný až na rok 2050. Preto sme požiadali TSK, aby sa oprava tejto komunikácie stala čo najskôr jednou z priorít TSK.

Mgr. Miroslav Krč, MsÚ Stará Turá

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania