Hrnčiarska-parkovanie-problémové

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Uzavretý
meno
Jaroslav 11. februára 2021

Dobrý deň,
chcem sa informovať, či sa neuvažuje na ulici Hrnčiarskej v časti od križovatky na ulicu Školskú po križovatku na ulicu Petejovskú osadiť dopravnú značku "Zákaz státia". Po pravej strane smerom na ulicu Petejovskú pred rodinnými domami sú odparkované aj dlhodobo auta, ktoré bránia v plynulosti cestnej premávky a vznikajú kolízne dopravné situácie.
Keď vie mestská polícia pokutovať auta za zlé parkovanie na ulici Krátkej a občan bývajúci na tejto ulici musí hľadať parkovacie miesto niekde inde, prečo v tejto vyššie uvedenej lokalite platí výnimka a môžu tam obyvatelia parkovať pohodlne popri ceste a blokovať cestu a brániť v plynulosti cestnej premávky. Keďže je v tejto časti aj reštaurácia, tak tam by mohlo byť povolené státie počas obeda, ale inak nevidím dôvod na výnimku.

17. marec 2021

Odpoveď samosprávy

Na uvedenej miestnej komunikácii v blízkosti reštaurácie neplatí žiadna výnimka týkajúca sa parkovania. Vodiči môžu zaparkovať svoje vozidlo aj na okraji cesty pri dodržaní pravidiel cestnej premávky. V prípade zistenia parkovania zakázaným spôsobom (napr. pred vjazdom alebo výjazdom k rodinnému domu) môžu občania nahlásiť takúto skutočnosť na mestskú políciu. Hliadka mestskej polície preverí opodstatnenosť takého oznámenia a v prípade zistenia priestupku to bude riešiť zákonným spôsobom. Mesto Stropkov v súčasnosti neuvažuje so zmenou dopravného značenia v predmetnej lokalite.

Marián Harmada, náčelník mestskej polície

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania