Zničená cesta na Gagarinovej ulici

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Vyriešený
meno
Stanislava Malačinová 02. júla 2015

Žiadame o opravu cesty na ulici J.Gagarina, ktorá je v dezolátnom stave a tento stav trvá už príliš dlho. K tomuto stavu prispela aj skutočnosť, že cestu využívali aj stavebné stroje a autá pri výstavbe nových bytových domov. Takto to ďalej nemôže fungovať.

03. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Na úvod musíme skonštatovať, že podobných úsekov a v podobnom stave je v meste niekoľko. Situácia sa dlhoročne neriešila komplexne a my si to uvedomujeme. V súčasnosti prebieha analýza stavu všetkých chodníkov a miestnych komunikácií v Stropkove. Následne sa prioritne zameriame na odstraňovanie havarijných stavov a postupne prídu na rad ďalšie problémové úseky.
Konkrétne v prípade Gagarinovej ulice je tu však aj problém navyše. Cesta nie je majetkovo vysporiadaná v celej dĺžke a mesto v takom prípade nemôže investovať do cudzieho majetku.
Priľahlá ulica Ciolkovského, ktorá bola poškodená v súvislosti s výstavbou dvoch nových bytoviek, bude zrekonštruovaná po ich kolaudácii. Predpokladáme, že sa tak stane ešte v tomto roku.

Peter Novák, marketing, komunikácia, vzťahy s verejnosťou MsÚ
09. júl 2015

Frantisek Kudzia

Mam otazku, ci vsetky ostatne ulice a useky ciest, ktore boli opravene, su majetkovo uplne vysporiadane? Ak je to tak, tak potom by sa hodila aktivita a vysporiadat majetkovo dany usek a nepouzivat to ako vyhovorku.
08. august 2016

VILIAM

Výtlky na Gagarinovej ulici

CESTA V KATASTROFALNOM STAVE ,VYTLKY ,DIERY...
08. august 2016

Odpoveď samosprávy

Pred časom sme uvedenú problematiku rozoberali aj na sociálnej sieti. Prikladáme preto posledné stanovisko k problému. V prvom polroku 2016 pripravil poslanec Dušan Lukáč, zástupca primátora a zároveň vedúci strediska podniku Služba, postup, ktorým sa budeme riadiť pri oprave a údržbe tejto miestnej komunikácie. Jej terajší stav sa nedosiahol za rok a pol nášho pôsobenia, ale ide o výsledok systematického a pravidelného neriešenia tejto lokality. Dospelo to až k súčasnému havarijnému stavu. Riešenie však aj vzhľadom na majetkovo právne vzťahy časti tejto ulice nie je jednoduché. Bližšie opíše postup mesta na zasadnutí zastupiteľstva D. Lukáč. Verím, že výsledkom bude opravená cesta a spokojnosť obyvateľov tejto časti Stropkova. Predpokladám, že sa tak stane v priebehu roka 2017.

Ondrej Brendza
primátor mesta
27. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

Rekonštrukcia ulice Gagarinovej je zahrnutá v aktuálnom rozpočte mesta Stropkov a mala by prebehnúť v letných mesiacoch tohto roka.

Ondrej Brendza, primátor mesta
19. september 2017

Odpoveď samosprávy

Vážení obyvatelia ulice Gagarinova, som veľmi rád, že sa nám konečne podarilo vyriešiť aj jeden z prvých podnetov na tomto portáli a zároveň roky neriešený problém s prístupovou komunikáciou k vašim domovom. V rámci aktuálne prebiehajúcej rozsiahlej rekonštrukcie ulíc a chodníkov v Stropkove sme včera ukončili rekonštrukciu vašej ulice, ktorá bola od ukončenia bytovej výstavby v tejto lokalite v pôvodnom a v posledných rokoch v značne poškodenom stave. Ďakujeme za trpezlivosť a veríme, že nová komunikácia bude dlhé roky slúžiť k vašej spokojnosti.

Dušan Lukáč, vedúci strediska Služba, m. p.

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania