Polievanie ulíc

Zodpovednosť za riešenie: Stropkov

Vyriešený
meno
Phdr. Ján Patlevič 23. júla 2015

Dobrý deň, kedže už niekoľko dni prevládajú extrémne horúčavy, chcem sa opýtať, prečo sa nepolievajú ulice aspoň pešie zóny a námestie, ako to bolo v dávnej minulosti, aby sa zmiernilo to teplo (dusno,) a prašnosť, alebo sa nenamontuje nejaký rozprašovač vody na námestí ako to je v Košiciach, aby obyvatelia lepšie zvládali tie horúčavy.

23. júl 2015

fero

podľa môjho názoru je to zbytočné plytvanie vody... ľudia majú zostať doma, pokiaľ nemusia na tieto horúčavy ;-)
24. júl 2015

Odpoveď samosprávy

Sme si vedomí zvýšenej prašnosti v meste v týchto dňoch. Je to spôsobené jednak vysokými teplotami i prebiehajúcou výstavbou kanalizácie. Mesto však už niekoľko rokov nemá k dispozícii adekvátnu komunálnu techniku - vozidlo na čistenie a zavlažovanie chodníkov a miestnych komunikácií. Nové vedenie podniku Služba zisťuje možnosti, ako takéto vozidlo zabezpečiť. Čo sa týka návrhu na inštaláciu rozprašovača na námestie, v krátkom čase rozhodneme či k takémuto opatreniu pristúpime. Zohľadňovať budeme technické i ekonomické možnosti.

Michal Šandrik
riaditeľ mestského podniku Služba
27. apríl 2017

Odpoveď samosprávy

V aktuálnom mestskom rozpočte je vyčlenená suma na zakúpenie multifunkčného komunálneho vozidla s kropiacou nadstavbou. V priebehu roka ho teda bude možné využiť tak na čistenie, ako aj kropenie ulíc v prípade horúceho počasia.

Ondrej Brendza, primátor mesta

Diskusia

Pridajte obrázky
Prihlásený ako

Pridaním komentáru súhlasím s pravidlami používania